'Alo Ahmet' işler mi bize?

TAHİR Elçi'nin katledilmesinin tartışıldığı "Tarafsız Bölge" programındayız. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’tan canlı yayında bir telefon...

TAHİR Elçi'nin katledilmesinin tartışıldığı "Tarafsız Bölge" programındayız.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’tan canlı yayında bir telefon mesajı aldım.Mesajda “Ekranınızda yer alan başlık, yanlış anlamalara yol açabilecek türden bir başlıktır” yazıyordu.

*

Hemen baktım başlığa.Şöyle deniyordu:“Diyarbakır’da Tahir Elçi’nin öldürüldüğü çatışmada iki polis de şehit oldu.”

*

Gerçekten de başlık, yanlış anlamalara yol açabilecek bir başlıktı.Sanki Tahir Elçi’nin de içinde yer aldığı bir çatışma çıkmış, bu çatışma sonucu iki polis de şehit olmuş gibi bir ifade...Cümlenin maksadı, tabii ki bu değildi.Ama biraz zorlandığında böyle anlaşılabilirdi.

*

Ben de gizli kapaklı falan değil canlı yayında herkesin huzurunda “Arkadaşlar, Gültan Kışanak uyarısında haklı, bu başlığı değiştirelim lütfen” dedim.Ve başlık değiştirildi.

*

-Bizim bütün programlarımızı “acaba ne malzeme buluruz” diye saniye saniye takip eden...-Bizim bütün canlı yayınlarımızda kafalarımızı kaşımamızdan bile türlü türlü anlamlar çıkaran...- Bizim bütün yayınlarımızda söylenen heceleri bile yakından izlemeye alan... Kifayetsiz muhterisler, bu olay üzerine...“Yaşasın, işte yakaladık” falan diye zil takıp oynayama başladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 2.998 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.209 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.263 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.155 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar