1900 TL Ödeme PTT'den Yatacak! 24 Haziran’da O Kişiler İçin Başlıyor

Ailelere devlet tarafından verilen destek ödemeleri bayram sonrasında başlıyor. 24 Haziran'da PTT'den 1900 TL ödeme yatacak.

Milyonlarca kişinin her ay düzenli olarak faydalandığı sosyal yardım ödemeleri için tarihler belli oldu. Başvurusunu tamamlayan ailelere bakanlık tarafından 1900 TL destek ödemesi verilecek. Kurban Bayramı nedeniyle geç kalan ödemeler 24 Haziran'da PTT'den ve ıban'dan yatmaya başlayacak. Bu ödemelerden faydalanmak isteyenler için aranan başvuru şartları da belli oldu.

Devlet, maddi anlamda dezavantajlı olan aileler için her ay sosyal yardım ödemeleri veriliyor. Bakanlık tarafından aranan gelir kriterini yerine getirenler başvuru yapmaları durumunda düzenli destek alabiliyor. Özellikle ailelere verilen yardım ödemeleri son yıllarda arttı. Haziran ayı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili de yeni bir açıklama yapıldı. 24 Haziran'da PTT'den ödemeler başlıyor.

1900 TL YARDIM PTT’DEN YATACAK

Kurban Bayramı öncesinde birçok sosyal yardım ödemesi tamamlanmıştı. Ancak bazı ödemeler bayram sonrasına kalmıştı. Son dakika haberine göre 24 Haziran'da aile yardımı ödemeleri PTT'den yatmaya başlayacak. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak verilen aile yardımı, başvuru esnasında verdiğiniz IBAN numarasına göre yatıyor. Başvuru sırasında Ziraat Bankası IBAN numarası verenler hesaptan ödeme alırken, vermeyenler PTT'den T.C kimlik kartı ile ödeme alabiliyor.

KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Devletin verdiği sosyal yardım ödemelerinde en önemli Kriter gelir durumu. Net asgari ücretin üçte birinden az hane içi kişi başı geliri olan aileler başvuru yaparak bu ödemeyi alabiliyor. Asgari ücrete Ocak ayında yapılan zammın ardından bu sınır 5667 TL olarak belirlenmişti.

Bu şartlara uygun olanlar e-devlet aracılığı ile ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabiliyor. Başvuru süreci ve onay işlemleri tamamlandıktan sonra her ay düzenli ödeme yukarıda belirttiğimiz ödeme kanalları aracılığıyla yapılabiliyor. Daha detaylı bilgiyi yaşadığınız il ya da ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından alabilirsiniz.