Emekliyi Sevindirecek Açıklama! 81 İlde Tamamen Ücretsiz Oldu

Emekli refah paketi ile milyonlarca kişinin geçim sıkıntısına çözüm aranıyor. Refah paketinin detayları tek tek ortaya çıkmaya başladı. Bir uygulama daha devreye girdi, emeklilere tamamen ücretsiz oldu.

SSK BAĞ-KUR ve 4C emeklisi için Ocak 2024'te maaş artışı %49.25 olarak gerçekleşmişti. Tüm emeklilere eşit zam yapılsa da ne yazık ki SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşı düşük kaldı. Şu anda açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren emeklilere yeni destek paketleri hazırlanıyor. Refah paketi ile emeklilerin sosyal hayatının daha kolay sürdürülmesi planlanıyor.

Özellikle 10.000 TL maaş alan emekliler bu maaşla ay sonunu getiremiyor. O sebeple de emekliye yönelik yeni refah paketi düzenlemesi devreye sokuldu. Refah paketine ilişkin bir detay daha ortaya çıktı. Milyonlarca emekliye rahat bir nefes aldıracak yeni refah paketi düzenlemesi ile o kalem tamamen ücretsiz oluyor. 81 ilde bulunan tüm emekliler için geçerli düzenlemenin ayrıntıları belli oldu.

EMEKLİ REFAH PAKETİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile hazırlıklarına başlanan refah paketi, emekli maaşı alan vatandaşlara maaş dışında bir geliri olmaması durumunda sosyal yardım verilmesini öngörüyor. Bu yardımlar arasında elektrik doğalgaz ve su faturası desteği de yer alıyor. Aynı zamanda emekli kartları ile gıda yardımı ve market alışverişi desteği de verilecek.

EMEKLİLERE TAMAMEN ÜCRETSİZ OLDU

Hükümetin ardından Belediyelerde emekliler için harekete geçti nokta seçim öncesinde emeklilere yönelik birçok vaatte bulunan belediyeler, tek tek bu vaatlerini hayata geçirmeye başladı.

Aksaray Belediye Başkanı Enver Dinçer konu ile ilgili yaptığı açıklamada daha önce söz verdiği gibi emekliye yönelik ücretsiz kuaför hizmeti vereceklerini duyurdu. Kuaför hizmeti emekliler için Aksaray Belediyesi'nin Dinlenme Evi bahçesinde sağlanacak.

Emekliler bu hizmetten faydalanmak için Aksaray Belediyesi'ne müracaat edebilirken başta tıraş olmak üzere tüm Kuaför hizmetleri tamamen ücretsiz sağlanacak.

Sadece emekliler değil aynı zamanda kente yaşayan Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar da Aksaray Belediyesi'nin ücretsiz kuaför hizmetinden yararlanabilecek.