EYT'siz 5 Yıl Erken Emeklilik! O Kişilere Altın Tepside Fırsat

Erken emeklilik piyangosu O kişilere vurdu. EYT şartı olmadan Tam 5 yıl erken emeklilik fırsatı var.

Erken emeklilik imkanlarını merak edenlere yeni fırsat geldi. Sigorta başlangıç tarihi 1993-2005 arası olan milyonlarca vatandaşa EYT'siz erken emeklilik imkanı tanınıyor. Kademeli emeklilik sistemi sayesinde o kişiler Tam 5 yıl erken emekli olacak. EYT'yi kaçıran emeklilik fırsatlarını değerlendirmek isteyen sigortalılar bu şansı kaçırmasın. İşte kademeli emeklilik ile erken emeklilik fırsatları…

EYT yasası ile şu ana kadar 2 milyona yakın kişi erken emekli oldu. Hala kademeli olarak EYT başvuruları devam ederken EYT'yi kaçıranlar da yeni emeklilik imkanlarını araştırıyor. Bu defa EYT'siz erken emeklilik fırsatı sigorta giriş tarihi 1993 2005 arası olanlara geldi. Bu kişiler için emeklilik yaşı düştü, prim gün sayısına indirim uygulandı. Kademeli emeklilik imkanı ile milyonlarca kişiye altın tepside emeklilik piyangosu vurdu. Peki EYT'siz erken emeklilik kimleri kapsıyor? Kimler EYT'siz erken emeklilik dilekçesi verebilir? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni erken emeklilik düzenlemeleri…

KADEMELİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ TBMM'DE

Yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesini kaçıran çeşitli sebeplerden dolayı emekli olamayan vatandaşlar için kademeli emeklilik geliyor. Torba yasa maddeleri arasında TBMM'ye sunulan kademeli emeklilik düzenlemesi sayesinde sigorta başlangıç tarihine göre 10 yıl ya da 12,5 yıl sigortalık süresini dolduranlar emeklilik hakkına sahip olacak. Kademeli emeklilik düzenlemesi sigorta başlangıç tarihine göre değişecek. Ayrıca düzenleme kapsamında ev hanımlarına erken emeklilik ve bağ-kurlulara prim indirimi de söz konusu olacak.

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI GELİYOR

TBMM'ye torba yasa maddeleri ile gelen kademeli emeklilik sayesinde 5 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor. Sigorta girişi 1993 2005 arası olan Milyonlarca kişi kapsama alınırken bu kişilerin giriş tarihine göre farklı yıllarda emekli olacağı öğrenildi. Yani kademeli emeklilik sigorta başlangıcına göre değişecek ve kadın-erkekler için de ayrı uygulanacak.

KADEMELİ EMEKLİLİK ÇIKTI MI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Peki kademeli emeklilik düzenlemesi çıktı mı? Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilik düzenlemesi torba yasa maddeleri ile TBMM'ye sunuldu. Ancak düzenlemenin hayata geçeceği tarihe ilişkin şu anda net bir açıklama yapılmadı.