Fahrettin Altun... Gazeteci, akademisyen, yazar, televizyon programcısı... CV'sinde yok yok diyebiliriz. Sabah Gazetesi'nde yazılar yazan (2017) Fahrettin Altun, İbn Haldun Üniversitesi'nde öğretim üyesi görev yapıyor. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini iki yıl sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı.
Akşam'daki yazılarıyla tanıdık Fahrettin Altun'u. Anlayış Dergisi'nde baş editör olarak iş yaptı vaktinde. Bir tek Sabah'da yazmıyor şimdi; Daily Sabah bir başka adresi.. Aylık Kriter dergisi de onun yönetiminde. Yazılar, haberler, makaleler onun süzgeçinden geçiyor. (2017) Televizyoncu yanını ise TRT'de gördük. Altun iki sene boyunca TRT 2 ve TRT Haber’de yayımlanan “Ayrıntı” adlı canlı televizyon programını sundu.
TRT'deki programları devam ediyor. TRT 1’de “Enine Boyuna” ve TRT Haber’de “Dışa Bakış” programı ile karşımıza çıkıyor.
SETA İstanbul’un Genel Koordinatörü olarak görev yapan Altun’un araştırma odağı, medya ve iletişimin sosyolojisi, siyasi iletişim, sosyal medya, Türk modernleşmesi ve siyasi kültür olarak dikkat çekiyor.
“McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Teorileri Üzerinde Karşılaştırmalı Analizi" tez konulu doktorasını ise 2006 yılında İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı ve Utah Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Middle East Critique, Perceptions, Toplum ve Bilim, Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi, Euro Agenda, Sivil Toplum ve Divan dergileri için yazılar yazdı.
The Turkish AK Party and Its Leader: Criticism, Opposition and Dissent, Modern Türkiye’de Siyasal Düşünce (Vol. 6 İslamcılık), Sivil Toplum: Farklı Bakışlar, Küresel Güçler kitaplarına ise bölüm yazılarıyla katkıda bulundu. Ayrıca, Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş (Küre, 2011 (3rd edition), Türkiye’de Basın Özgürlüğü (SETA Yayınları, 2016) ve The Triumph of Turkish Democracy: The July 15 Coup Attempt And Its Aftermath (SETA Yayınları, 2016) kitaplarının altında imzası var.