Araç sahiplerine 31 Temmuz uyarısı! Yaptırmak zorunlu: Büyük cezası var

MTV ödemelerinde taksit imkanı sunan bankalar belli oldu. 2024 senesi MTV ödemeleri için son tarih 31 Temmuz olarak belirlenirken, bu tarihe kadar ödeme yapacak olan araç sahipleri, anlaşmalı bankaların sunduğu taksit seçeneklerinden yararlanabilecek. İşte detaylar.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için kritik bir duyuru yapıldı. 1 – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında çeşitli bankalar, araç sahiplerine taksit imkanı sunarak ödeme kolaylığı sağlıyor. Bu fırsatlar, milyonlarca araç sahibinin MTV ödemelerini rahatça gerçekleştirmesine yardımcı olacak.

2024 YILI MTV ÖDEMELERİNDE TAKSİT İMKANI

TAKSİT İMKANI SUNAN BANKALAR VE SEÇENEKLER
– EnPara: 6 taksit imkanı sunuyor. Kredi kartı ile yapılan tek çekim ödemeler, sonrasında taksitlendirilebiliyor.

– VakıfBank: Faizsiz 3 taksit seçeneği sunuyor.

– İş Bankası: 3 aya kadar taksit imkanı sağlıyor.

– Garanti BBVA: 1 – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılan ödemelerde ücretsiz 3 taksit fırsatı sunuyor.

– DenizBank: Kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde 3 taksit imkanı veriyor.

– Halkbank: Paraf kredi kartı ile yapılan ödemelerde 3 taksit, Paraf TROY kartıyla yapılan ödemelerde 4 taksit imkanı sunuyor.

– Ziraat Bankası: Ücretsiz 4 taksit imkanı sağlıyor.

MTV ödemelerinde son tarih 31.07.2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan araç sahipleri, % 4.5 oranında gecikme faizi ödemek zorunda kalacaklar. 2024 senesi için belirlenen MTV tutarları, önceki yıla göre %58.46 oranında artış gösterdi. Bu yılın en düşük MTV tutarı 347 Türk Lirası, en yüksek tutar ise 133 bin 572 Türk Lirası olarak açıklandı.