Makarna suyunu lavaboya sakın dökmeyin. Çoğu kişi bilmiyordu... Oysa büyük bir yanlışmış...

Makarna haşladıktan sonra suyu lavaboya döküyorsanız hemen vazgeçin. Makarna suyunun faydaları yeni yeni anlaşılıyor.

Makarna suyu, çoğunlukla haşlananan makarnadan elde edilen ve besin değeri bakımından oldukça zengin bir sıvıdır. Fakat makarna suyu yalnızca yemeklerde kullanılmakla kalmaz ayrıca çok farklı amaçlar için de kullanılabilir.

Makarna suyunun en popüler kullanımı, yemeklere tat vermek için kullanılmasıdır. Yemeklere dengeleyici bir lezzet verir ve ayrıca daha yoğun bir kıvam almasına katkıda bulunur. Özellikle makarna soslarında kullanılan makarna suyu, sosun daha kıvamlı ve lezzetli olmasına yardımcı olur.

MAKARNA SUYU DEYİP GEÇMEYİN

Makarna suyu yoğun bir nişasta içerir. Soğutulmuş makarna suyundaki nişasta içeriğindeki diğer besin maddeleriyle birlikte doğal bir gübre görevi görür. Özellikle solmuş veya küsmüş çiçeklerin yeniden hayata döndürülmesinde etkin bir rol oynar.

AYRICA ÇOK İYİ BİR TEMİZLEYİCİDİR

Yemek.com sitesinde paylaşılan içeriğe göre, Bulaşıkları makarna suyunda yıkamayın tabii ama onu bir türlü çıkmayan inatçı lekelerden kurtulmak için kullanabilirsiniz. Zira nişasta o lekelerin kolayca çıkmasına yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken bu lekelere sahip bulaşıkları kısa bir süre makarna suyu içinde bekletmek, sonrasında bulaşıkları her zamanki gibi yıkamaya devam etmek.

MAKARNA SUYUNUN 4 KULLANIM ALANI

1. Sos yapımında: Makarna suyu nişastalı yapısıyla soslara eklenerek kıvamını artırır ve daha lezzetli bir sos elde etmenizi sağlar.

2. Çorba yapımında: Çorbalara ekleyerek ekstra lezzet ve kıvam katabilirsiniz.

3. Ekmek veya hamur işlerinde: Makarna suyunu ekmek veya hamur yapımında kullanarak yumuşak ve lezzetli bir doku elde edebilirsiniz.

4. Bulaşık temizliğinde: Nişastalı yapısı, inatçı yağ lekelerini çıkarmada etkili olabilir; tencere ve tavaları temizlerken kullanılabilir.


Kaynak: Yemek.com Derleme: Gazeteoku.com