Abbas Güçlü Milliyet Gazetesi

Japon mucizesinin sırrı ne?

Japonya her yönüyle öylesine farklı bir ülke ki attığınız her adımda sizi yeni bir sürpriz bekliyor Kendilerini bombalayan Amerika’ya kendilerini yanlışlarıyla yüzleştiren ve onlardan kurtaran bir ülke...

08 Haziran 2024 | 2.624 okunma

Japonya her yönüyle öylesine farklı bir ülke ki attığınız her adımda sizi yeni bir sürpriz bekliyor Kendilerini bombalayan Amerika’ya kendilerini yanlışlarıyla yüzleştiren ve onlardan kurtaran bir ülke olarak bakıyorlar Sokaklarda, caddelerde çöp tenekesi yok ama kentler pırıl pırıl Japonya tuvaletlerindeki konfor ve ülke genelindeki standardı dünyanın başka bir yerinde görmek mümkün değil.İş ve tatil nedeniyle çok ülke gezdim.

Uzak Doğu, hep çok uzak geliyordu. Gerçekten de uzakmış.Giderken de, gelirken de bir gününüz yollarda geçiyor. Değiyor mu? Fazlasıyla değiyor…Hollywood filmleri ve Güney Kore seyahati sonrasında Japonya’ya karşı sanki bir ön yargı oluşmuştu.

İlle de Uzak Doğu olacaksa tercihimi dünyanın gelecekteki patronu Çin’den yana kullanmalıydım. Ama bizim öncü seyahat grubu ille de Japonya deyince rotayı değiştirdik.Çin’in çok azını, çok kısa bir sürede gördüğüm için bir kıyaslama yapmak mümkün değil ama Japonya’yı görmemek eksiklik olurdu.Her yönüyle öylesine farklı bir ülke ki attığınız her adımda sizi yeni bir sürpriz bekliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Malatya sendromu (1) 06 Eylül 2024 | 329 Okunma Mutlu et ki mutlu olasın 04 Eylül 2024 | 156 Okunma Anayasa mı, eğitim mi? 01 Eylül 2024 | 189 Okunma Milli Mücadele, gurbetçiler ve mülteciler 30 Ağustos 2024 | 1.279 Okunma Eğitim ve deprem ekonomisi! 28 Ağustos 2024 | 1.310 Okunma