Abbas Güçlü Milliyet Gazetesi

Lise tercihinde çok bilinmeyenli denklem (1)

LGS’ye yönelik tercih sıralaması yapmadan önce şu soruyu mutlaka kendinize sormalısınız: Hangi lise? Puanı yüksek ve popüler olan mı yoksa kendiniz için en doğru olan mı? 

03 Temmuz 2024 | 1.339 okunma

LGS’ye yönelik tercih sıralaması yapmadan önce şu soruyu mutlaka kendinize sormalısınız: Hangi lise? 

Puanı yüksek ve popüler olan mı yoksa kendiniz için en doğru olan mı? 

Bireysel eğitimin ve bireysel tercihlerin böylesine öne çıktığı günümüzde, genel reçetelerle ya da başkalarının doğrularıyla hareket etmek yanlışların en büyüğü olur. 

Sınav şampiyonu diye tercih edeceğiniz okullardan mezun olanların yarısının açıkta kaldığını, yabancı dille eğitim yapıyor diye milyonlarca lira akıtılan okul mezunlarından yarısının yeterli dil becerisine sahip olmadığını, fen ya da Anadolu lisesi diye tercih ettiğiniz pek çok okulun tabela okullar olmanın ötesine geçemediğini, altın bilezik kazandırır, bir an önce hayata atılırım diye düşündüğünüz meslek liselerinin pek çoğunda atölye bile olmadığını, katsayı zincirinden kurtulduktan sonra coştular denilen imam hatip liselerinin üniversite başarılarında değişen bir şey olmadığını, “en iyi okullar” diye algı oluşturulan liselerin öğrencilerinin bile üniversiteye dershanelerde hazırlandığını hepimiz biliyoruz. 

Haberin Devamı

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal sorumluluk, doğaya saygı ve eğitim 04 Ekim 2024 | 109 Okunma Güneri Abi, Hormonlu notlar, mülakat, liyakat 02 Ekim 2024 | 513 Okunma Hatada ısrar, en büyük hatadır 29 Eylül 2024 | 162 Okunma Eğitim politikaları 27 Eylül 2024 | 186 Okunma O, 0.1’lik puanlar kader belirliyor! 25 Eylül 2024 | 333 Okunma