“Yerli ve Milli İttifak” adı verilen görüşme yarım saat sürdü. Kısa ama sonuçları itibarıyla önemli bir görüşme gerçekleşti. İki lider, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giden sürecin yol haritasını belirledi. Bu daha başlangıç, Erdoğan ile Bahçeli kritik süreçlerde bir araya gelmeye devam edecek.
16 Nisan referandumu öncesinde de iki lider bir araya gelmiş, Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin usulü belirlemişlerdi. Temasları yürütmek üzere AK Parti’den Abdulhamit Gül, MHP’den Mehmet Parsak görevlendirilmişti. Yeni döneme ilişkin yeni bir görevlendirme yapılacak mı, o belli değil. İki parti, kısa vadede uyum yasaları konusunda işbirliği yapacak. Uyum süreci sadece AK Parti’nin görüşleri istikametinde değil, Devlet Bahçeli’nin görüşleri de dikkate alınarak şekillendirilecek. Erdoğan’ın iki partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı olduğu zaten kesinleşmişti. Bu arada MHP Lideri Bahçeli’nin, 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacakları ve Erdoğan’ı destekleyecekleri açıklaması bazı kesimler tarafından sürpriz karşılandı. Belki bir ilkti ama sürpriz değildi. 16 Nisan’dan bu yana Bahçeli’nin çizgisinde bir sapma olmadı. Eğer Bahçeli, adayımız Erdoğan değil dese, o zaman sürpriz olurdu.
GÜL, ADAY OLUR MU
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 yıl 11 ay gibi bir süre varken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ortak hamlesi siyasi denklemi altüst etti. 2019 fotoğrafında bazı karelerin netleşmesini sağladı.
1- Erdoğan, AK Parti ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı adayı.
2- Erken seçim yok. Yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi ise 3 Kasım 2019’da yapılacak.