Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak talebi CHP’yi karıştırdı

GAZETECİLİĞE siyasi yasaklı olan Süleyman Demirel’i ve çiçeği burnundaki başbakan Turgut Özal’ı izleyerek başladım.

30 Ağustos 2024 | 168 okunma

Demirel’in ismini vermek yasaktı. Demirel’e ‘Bir bilen’ denilirdi. DYP’nin, Adalet Partisi’nin devamı olduğunu söylemek parti kapatma sebebiydi. O nedenle “Gözlerimin içine bak ne dediğimi anlarsın” diye konuşurlardı.

DYP’nin Genel Başkanı Yıldırım Avcı, ”Kırat’ın böğründen çıkarak geldik” dediği için Mamak’ta Sıkıyönetim Komutanlığı’na çağrılmıştı. Yıldırım Avcı’yı izlemek üzere Mamak’taki Sıkıyönetim Askeri Savcılığı’na girerken sıkı bir kontrolden geçirilmiştik. Bizi, Yıldırım Avcı ile birlikte askeri bir aracın içine alıp savcılığa öyle götürmüşlerdi. Yolda bir grubu marş söyleterek koşturuyorlardı. Askerlere sormuştum. “Ülkücüler bunlar” demişlerdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde yer aldığı ülkücüler olduğunu anlamıştım. Yıldırım Avcı, askeri savcının kapısından içeri girerken tedirgindi. Bir süre sonra mahkemeden ne karar çıktığını öğrenmek için Yıldırım Avcı’yı aramıştım. Ben daha olayı anlatırken Yıldırım Avcı, Beni korkuttun. Yeni bir dava mı açtılar diye korktum” demişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Narin boğulmuş, ölüm suyu Salim’in kolunda 18 Eylül 2024 | 2.627 Okunma Narin cinayetinde ‘Omerta’ kuralı işliyor 17 Eylül 2024 | 1.941 Okunma Narin ailesi strateji değiştirdi ama deliller farklı 16 Eylül 2024 | 1.753 Okunma Annesine soruldu... Narin’i, Salim’le ilişkinizi gördüğü için mi öldürdünüz? 13 Eylül 2024 | 5.237 Okunma Korsan yemin soruşturması ne durumda 12 Eylül 2024 | 2.855 Okunma