Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

PKK telsizi: Bahoz Erdal'ı konuşmayın

BAHOZ Erdal konusundaki sis perdesi aralanmaya başladı. Bir bakanla konuştum. “Bizde Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü bilgisi var” dedi. Üsteledim, “Kendi birimlerimiz doğruladı” diye konuştu. “Ama...

13 Temmuz 2016 | 13.662 okunma

BAHOZ Erdal konusundaki sis perdesi aralanmaya başladı.

Bir bakanla konuştum. “Bizde Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü bilgisi var” dedi. Üsteledim, “Kendi birimlerimiz doğruladı” diye konuştu. “Ama teyidini bekliyoruz” diye ilave etti. İlgili bakana, “Peki neyin teyidi bekleniyor” diye sordum. “Bizim kaynaklarımız tarafından teyit edildi. Ama başka istihbarat birimleri ve diğer unsurlarca da teyidini bekliyoruz” diye konuştu.

Zaman ilerledikçe ibre, Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü yönüne doğru kayıyor. En azından Ankara’daki kanaat bu yönde.

Bahoz Erdal olayıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. PKK’nın telsizlerinden tüm birimlere, “Bahoz Erdal ve patlama konusunda konuşulmaması” talimatı verildi. Kandil’in talimatı sadece Suriye’deki birimlere geçilmedi. Türkiye, Irak ve Suriye sahasındaki tüm birimlere iletildi. Talimat etkili oldu. PKK ve PYD’liler, telsizlerden Bahoz Erdal ve patlama konusunu konuşmuyor. PKK’nın ana telsizi, “Roj” var. Türkiye, Suriye ve Irak sahasında ise haberleşmeyi daha çok denizci telsizleri ile sağlıyorlar. Kandil, saha sorumluları ile siyasilerle Thuraya uydu telefonu üzerinden görüşüyor. Talimatlar uydu telefonu aracılığıyla veriliyor.

HASEKAVİ’NİN ANLATIMINI TÜM BİRİMLER DOĞRULUYOR

Operasyonu gerçekleştiren Tel Hamis Tugayları sözcüsü Halid El Hasekavi, Bahoz Erdal’ı bir süredir takip ettiklerini belirterek, “İki gündür tarassut altındaydı” diyor. Hasekavi’nin anlatımı bizim birimler tarafından da doğrulanıyor. Bahoz Erdal’ın bir süredir takip edildiğini, Himo’da olduğunun tespit edildiğini söylüyorlar. Bahoz Erdal’ın araca bindiği, o araca korumalarının da yerleştiği, aracın Himo’dan hareket ettiği ve o aracın patlayıcı ile infilak ettirildiği bilgisi doğru diyorlar. Peki bu durumda neyin teyidi bekleniyor? Bahoz Erdal’ın içinde olduğu araç patlayıcı ile infilak ettirildi ama cesedi elimizde değil. Araçtan sağ çıkan olup olmadığı bilinmiyor. Hepsi öldürüldü şeklinde bir bilgi var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Narin cinayetinde iki delil yok edilmiş 23 Eylül 2024 | 2.891 Okunma Mossad’ın çağrı cihazı operasyonunun perde arkası 20 Eylül 2024 | 3.334 Okunma Televizyonlarımız, buzdolaplarımız patlayıcıya dönüşebilir mi 19 Eylül 2024 | 1.275 Okunma Narin boğulmuş, ölüm suyu Salim’in kolunda 18 Eylül 2024 | 3.016 Okunma Narin cinayetinde ‘Omerta’ kuralı işliyor 17 Eylül 2024 | 1.959 Okunma