Keyfe keder işlerden uzak durmak mı gerekiyor, yoksa keyif verici maddelerden mi uzak durmak gerekiyor! Bilmem biliyor musunuz, ilk dönemlerde kakao “keyif verici maddeler” kategorisindeydi. Artık şarap içiyor insanlar sarhoş olmuyorlar. Bira artık çocukların içtiği bir içecek.
“Mütrefinler”den olduk, refah ve haz peşinde koşuyoruz. “Keyfinize bakın”, “keyifli eğlenceler!”
Allah (cc) buyurdu: “Biz gökleri, yeri ve bunlar arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık.” (Enbiyâ Suresi - 16).
Oysa biz yeryüzünü oyun ve eğlence yeri sanmıştık ve şimdi gökleri bir oyun ve eğlence yeri olarak keşfetmeye hazırlanıyoruz!?
“Bu uzay yarışında biz de varız” demeye hazırlanıyoruz!
Keyif; sözlüklerde beden sağlığı, iç huzuru, esenlik gibi tanımlansa da, halk arasında tasasızlık, gam ve kederi unutmak, boş vermişlik, hiçbir şeyi dert edinmeme anlamında kullanılıyor.
Keyif kelimesi çok farklı anlamlara gelebilmektedir. Beden sağlığı, canlılık, keder, gam, kasvetten uzak olma hali, tasasızlık ve iç huzuru, kendi ile barışık olmak, rahatlık, afiyette olmak, istek, heves, arzu, ihtirasla istediğiniz her şey, sizi heyecanlandıran, keyif veren ve zevk, sefa anlamlarına da gelebiliyor.
Keyif kelimesi ser-hoş yani başı hoş, alkollü içki ve başka uyuşturucu maddeler kullanıldığında insanda görülen durumu ifade etmektedir.. Keyif “Keyfine göre takılıyor” anlamında “yolsuz ve kural dışı istek” olarak anlamlandırılmaktadır. Keyif kelimesi argo’da esrar olarak kullanılmaktadır. “Keyif almak” fiil olarak bir şeyden hoşlanmak, zevk almak, eğlenmek anlamında kullanılmaktadır.