Ahmet Gülümseyen Yeni Akit Gazetesi

Futbol taraftarı, İsrail bombalarının neresinde?.?

Sporun bir kolu olan futbolun endüstriye dönüşmesiyle birlikte, kulüp taraftarlarının rolleri de çeşitlilik göstermeye başladı.  Bunun en önemli nedeni ekonomi. Hiçbir kulüp başkanı göremezseniz ki...

27 Eylül 2024 | 0 okunma

Sporun bir kolu olan futbolun endüstriye dönüşmesiyle birlikte, kulüp taraftarlarının rolleri de çeşitlilik göstermeye başladı. 

Bunun en önemli nedeni ekonomi. Hiçbir kulüp başkanı göremezseniz ki ticaretle uğraşıp, belli bir ekonomik seviyenin altında olsun. Buna rağmen yönettiği kulüplere bakıyorsunuz, borç batağında! 

Bilimsel araştırmalarda, sporun sosyal ve ekonomik açıdan önemli bir olgu oluşu 20. yüzyılda ağırlığını koyup, 21. yüzyılda ise hız kazandığına vurgu yapılıyor. Yine araştırmalara göre kulüpler birer işletme, taraftar ve izleyicileri ise birer tüketici. 

Hal böyle olunca, milyonları peşinde sürükleyen bu ‘oyuna’ seyirci kalmak yerine, oyunun kurallarında belirleyici/hakîm olmak durumundasınız! Bugün Ortadoğu’da Siyonist Yahudi soykırımı yaşanırken, tribünleri dolduran on binler, ekran başına kilitlenen milyonlarca taraftar bu katliamın neresinde? “Ne kadar tepkili” derken, bir yandan da futbol tribünlerinin ortaya koyduğu/koyacağı tepkinin önemini ne kadar farkında acaba!.! 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Futbol taraftarı, İsrail bombalarının neresinde?.? 27 Eylül 2024 | 24 Okunma Derbide, Ayşenur Ezgi Eygi ve Filistin unutulmadı… 25 Eylül 2024 | 426 Okunma Şahit olduklarımız ve soba hikâyesini hatırlatan Olimpiyatlar 22 Eylül 2024 | 55 Okunma Filistin’i anlarsak, Ergin Ataman’ın tepkisi, Ali Koç’un ‘ziyaretini’ anlarız… 20 Eylül 2024 | 721 Okunma Futbolda ‘transfer’ ve ‘kumar’ salgını! 18 Eylül 2024 | 74 Okunma