Ahmet Hakan
Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Türkiye’nin üzerinde uzlaştığı iki konu

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Türkiye’nin üzerinde uzlaştığı iki konu' başlıklı yazısını kaleme aldı.

14 Ekim 2023 | 2.566 okunma

***

SON günlerde Türkiye’de şu iki konuda genel bir uzlaşma oluştu:

*

- BİRİNCİ KONU: En muhalif isimler bile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail / Filistin olayında izlediği politikaya destek verdiler. Erdoğan’ın izlediği politikaya itiraz eden neredeyse yok. Onca cepheleşmeye rağmen Türkiye’de böyle bir uzlaşmanın sağlanmış olması önemli.

- İKİNCİ KONU: En muhalif isimler bile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın çabasını ve gayretini destekliyor. Yerlikaya’nın özellikle suç örgütlerinin üzerine kararlılıkla gitmesini herkes destekliyor. Onca cepheleşmeye rağmen bu konuda da uzlaşma sağlanmış olması önemli.

*

Cepheleşme, hepimizin yakındığı bir sorun.

Doğrusunu söylemek gerekirse ben çok karamsardım bu konuda. Bu sorunun aşılamayacağını düşünüyordum.

Ama Türkiye, yanılttı beni. İyi ki de yanılttı.

*

Doğru işler yapıldığına inandıklarında cepheleşmenin esiri olmadan bunu ifade etme cesareti gösteren herkese bin selam!

İSRAİL BU SORULARDAN ASLA YIRTAMAYACAK

- HAMAS’ın yaptıklarından Gazze’de yaşayan herkes nasıl sorumlu tutulabilir?

*

- Hamas sivil katliamı yapıyorsa siz de yapıyorsunuz. Farkınız nedir?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Volkan Konak’ın ardından... Ağaçlar ayakta ölür 01 Nisan 2025 | 2.093 Okunma Acayip mutlu olanlara kötü bir haberim var 31 Mart 2025 | 3.133 Okunma İyi bayramlar 30 Mart 2025 | 985 Okunma Peki ABD dışarıdan nasıl görünüyor 29 Mart 2025 | 1.529 Okunma Kutuplaşmak kime yarar 28 Mart 2025 | 2.854 Okunma