Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Bu defa aranan kan bulundu mu?

Aklımda “Eğitim” var. Hep oldu. Çünkü “Eğitim”i çözemezseniz bugünü de geleceği de kaybedersiniz. Ve Ak Parti, ister tek başına yönettiği zamanlarda ister Cumhur İttifakı ile...

11 Haziran 2024 | 3.678 okunma

Aklımda “Eğitim” var. Hep oldu. Çünkü “Eğitim”i çözemezseniz bugünü de geleceği de kaybedersiniz. Ve Ak Parti, ister tek başına yönettiği zamanlarda ister Cumhur İttifakı ile, “Eğitim”de “Muhteva – İçerik kalitesi”ni bulamadı.

Bakanlar değişti, değişti ve öyle 22 yıl geçti, sonunda en tepeden “Başarısızlık” itiraf edildi. 22 yılda başarısızlık itirafı, aslında ülke için dehşet verici bir sonuçtu.

Şimdilerde iktidar olarak Yusuf Tekin ile “aranan milli eğitim bakanı” bulunmuş gibi gözüküyor. Tekin’in “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” diye kamuoyuna takdim ettiği ve gözü kara bir şekilde sahiplendiği sürece giriyor Türkiye… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikna edildiği de anlaşılıyor ki en son konuşmasında karşı çıkışlara sert bir şekilde tepki gösterdi.

Yeni sürecin niteliğine bakıldığında Diyanet ile, kimi “İslâmi” STK’larla ve “Akademi” eğitiminden geçmiş öğretmen kadrosu ile işbirliği halinde “yeni bir nesil” yetiştirileceği ümit edildiği anlaşılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maarif...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne anlam taşıyor? 08 Eylül 2024 | 49 Okunma Ak Parti en sancılı sürece giriyor 06 Eylül 2024 | 3.677 Okunma İktidar sıkışık süreci yönetebilecek mi? 05 Eylül 2024 | 1.212 Okunma Neyin alameti bunlar? 03 Eylül 2024 | 5.103 Okunma İktidarın sokak gruplarını kullanma politikası 01 Eylül 2024 | 1.506 Okunma