Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Milli takımımızda kaç Afrika kökenli futbolcu olsun?

Milli Takımımızın Gürcistan’la Almanya’da, Dortmund’da yaptığı maç, Türkiye’de oynansaydı acaba bu kadar seyirci gelir miydi? Stat kırmızı beyaz renklere boyanmıştı ve maçın...

21 Haziran 2024 | 666 okunma

Milli Takımımızın Gürcistan’la Almanya’da, Dortmund’da yaptığı maç, Türkiye’de oynansaydı acaba bu kadar seyirci gelir miydi?

Stat kırmızı beyaz renklere boyanmıştı ve maçın kazanılması ile birlikte aynı renk coşkusu şehrin sokaklarına taşındı.

Evet Almanya’da, Dortmund’da…
Evet Almanya’da ve Avrupa’nın genelinde böyle statları dolduracak yoğunlukta Türkiye kökenli insan var. Diyelim Berlin “Türk şehri” diye de biliniyor Türkler’in yoğunluğundan dolayı.

Almanya’da, daha sonra başka Avrupa ülkelerinde başka göçmenlerin olduğu gibi “Türklerin entegrasyonu” diye de bir gündem hep oldu.

Avrupa Kupası maçlarında Fransa, Belçika “milli” takımlarına baktığınızda Afrika kökenli futbolcuların çokluğu dikkatini çekmemiş olamaz. Bunlar, göçmenliğin yıllar içinde ülkelerin milli takımlarını oluşturacak boyutlara geldiğinin de göstergesi.

Devlet yönetiminde, ekonomide, şurada-burada göçmen kökenli simalara da akan zaman içinde rastlanacaktır kuşkusuz. İngiltere Hint kökenli başbakan gördü, Müslüman belediye başkanı gördü vs.
Almanya Milli Takımının kaptanı bir Türk: İlkay Gündoğan. Avrupa ülkelerinin bir çoğunda...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Mevlid Kandili muhasebesi 15 Eylül 2024 | 528 Okunma O ayet herkesi sarsmalı 13 Eylül 2024 | 3.410 Okunma İslâm’dan ne kaldı bizde? 12 Eylül 2024 | 1.655 Okunma Narin’i de öldürdük ya… 10 Eylül 2024 | 1.386 Okunma Ne anlam taşıyor? 08 Eylül 2024 | 1.307 Okunma