Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Zirvedeki görüşmenin psikolojisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’ in görüşmesi… Demokratik bir ülkede bundan daha tabii ne olabilir? Bizde sorunlu idi. Siyaset derin bir kamplaşma üzerine bina edildiği ve partiler...

28 Nisan 2024 | 517 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’ in görüşmesi…

Demokratik bir ülkede bundan daha tabii ne olabilir?

Bizde sorunlu idi. Siyaset derin bir kamplaşma üzerine bina edildiği ve partiler – özellikle iktidar cenahı- bunu siyasi strateji gereği kullandığı için, iktidar liderleri açısından da, muhalefet liderleri açısından da her türlü spekülasyona kaynaklık etmekteydi.

“Tavırlı olmak”, karşılıklı aşağılama dili geliştirmek, iktidarın da muhalefetin de ana yaklaşımı idi.

Özellikle iktidar cenahı, yüzde 50 artı 1’i kontrol alanında tuttuğu için muhalefeti küçümsemeyi de taraftarların sevdiği bir yaklaşım olarak görmekteydi.

Cumhurbaşkanı…. Anayasal çerçevede “milletin birliğini temsil” konumundaydı, ama “partili” hüviyeti ile “partili” gibi davranmaktan geri kalmıyordu. Önceki Ana muhalefet lideri onun dilinde “Bay Kemal” idi, yerine seçilen ise “Özgür Efendi” hitabına mazhar olacaktı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gündemi kim güdüyor, bilen var mı? 17 Ekim 2024 | 746 Okunma Batı’da bir tek akıllı lider yok mu? 15 Ekim 2024 | 776 Okunma Bir yapay zekâ uygulaması 13 Ekim 2024 | 436 Okunma Bahçeli’nin DEM’e yaptığı şirinlik nasıl gelişti? 11 Ekim 2024 | 828 Okunma Meselâ 23 yıl daha olsa… 10 Ekim 2024 | 1.096 Okunma