Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Faruk El-Kaddumi

Filistin’deki Fetih hareketinin kurucu liderleri arasında yer alan, sonrasında da gerek bu hareket, gerekse Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) içinde önemli görevler üstlenen ancak Oslo sürecinde işgali...

24 Ağustos 2024 | 0 okunma

Filistin’deki Fetih hareketinin kurucu liderleri arasında yer alan, sonrasında da gerek bu hareket, gerekse Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) içinde önemli görevler üstlenen ancak Oslo sürecinde işgali meşrulaştırmaya götürecek bir uzlaşma sürecine girilmesine itirazlarından dolayı birtakım çekingeler ortaya koyan sonrasında özellikle Mahmud Abbas yönetimiyle ciddi ihtilaflar içine giren Faruk El-Kaddumi iki gün önce yani 22 Ağustos Perşembe günü Ürdün’ün başkenti Amman’da 93 yaşında dünya hayatına veda etti. 

Kaddumi’yle Filistin davasıyla ilgili muhtelif uluslararası toplantılarda bir araya gelmiş ve konuşmalarını dinlemiştim. 

23-24 Kasım 2008 tarihlerinde Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenen ve benim de başından sonuna kadar takip ettiğim “Uluslararası Yurda Dönüş Hakkı Buluşması” adlı sempozyumda Kaddumi’nin yaptığı konuşmada dile getirdiği hususlar zihinlerde önemli soru işaretleri oluşmasına neden olmuştu. 

Kaddumi oradaki konuşmasına “her şeyi söylemek istiyordum; ama hazırlık komisyonu üyeleri zaman müsait değil...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşgalciler Batı Şeria’da da savaşta 14 Eylül 2024 | 33 Okunma 31. yılında Oslo İlkeler Anlaşması 13 Eylül 2024 | 41 Okunma Yanlışlıkla vahşet! 12 Eylül 2024 | 97 Okunma Gazze’nin ayaklarını koridorlarla bağlama planı 07 Eylül 2024 | 72 Okunma Filadelfi Koridoru 06 Eylül 2024 | 127 Okunma