Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Heniyye’nin şehit edilmesi

Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: “De ki: “Siz bize iki iyilikten biri dışında bir şeyin gelmesini mi bekliyorsunuz? Bizse Allah’ın ya kendi katından veya bizim ellerimizle sizi bir azaba...

01 Ağustos 2024 | 135 okunma

Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:

“De ki: “Siz bize iki iyilikten biri dışında bir şeyin gelmesini mi bekliyorsunuz? Bizse Allah’ın ya kendi katından veya bizim ellerimizle sizi bir azaba uğratmasını bekliyoruz. Haydi bekleyin, biz de sizinle birlikte beklemekteyiz!” (Tevbe, 9/52)

Burada iki iyilik denirken kastedilen Allah yolunda zafer veya şehadettir. Yani bir Müslüman için Allah yolunda kazanacağı zafer de bunun için verdiği mücadelede şehit edilmek de iyiliktir. 

Zulüm, şirk ve dünyada haksız saltanatlarını sürdürmek için savaşanların sonları ise ya mü’minlerin elleriyle ya da Allah katından gönderilecek bir azaba duçar edilmek olacaktır. Çünkü bu dünyada ne kadar keyif sürseler de ölmeleri kesindir ve ölüm onlar için sonsuz azabın kapısını açacak bir hadise olacaktır. Bu da ya savaş esnasında Müslümanların eliyle ya da sonrasında Allah katından gönderilecek bir hükümle mutlaka gerçekleşecektir. 

Filistin halkının gasp edilmiş haklarının geri alınması, işgal...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşgalciler Batı Şeria’da da savaşta 14 Eylül 2024 | 33 Okunma 31. yılında Oslo İlkeler Anlaşması 13 Eylül 2024 | 41 Okunma Yanlışlıkla vahşet! 12 Eylül 2024 | 97 Okunma Gazze’nin ayaklarını koridorlarla bağlama planı 07 Eylül 2024 | 72 Okunma Filadelfi Koridoru 06 Eylül 2024 | 127 Okunma