8 Aralık 1987, Filistin halkının siyonist işgali tanımama konusundaki kararlılığını ortaya koyan ve intifada olarak isimlendirilen halk ayaklanmasının başlangıç tarihidir.
Bu ayaklanmanın kıvılcımını çakan hadise, bir yahudi yerleşimcinin kamyonetiyle, Filistinli işçileri taşıyan araca kasten çarparak en az dört işçinin ölümüne sebep olmasıydı. Bu olayın ardından halk meydanlara çıkarak işgal güçlerinin silahlarına karşı taşlarıyla mücadele başlattı.
Yıllar süren bu mücadelenin yumuşatılması amacıyla 1991’de, işgal rejimiyle Madrid Süreci adı verilen görüşmeler süreci başlatıldı. 1993’te de FKÖ ile işgal rejimi arasında Oslo İlkeler Anlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte “uzlaşma süreci”ne girilmiş oldu.
İntifadanın başlatılmasında öncü rolü oynayan İslami hareket ise bu uzlaşma sürecine destek vermedi. Filistin toprakları üzerindeki haksız siyonist işgalin meşrulaştırılmasını esas alan bir uzlaşmanın Filistin davasına hiçbir yararının olmayacağını dile getirerek, işgali gayri meşru sayma konusundaki ilkesinden...