Psikolojik savaşın amacı rakibini kamuoyunun nazarında yıpratmak ve zayıf düşürmek suretiyle ona olan güvenin azalmasına, başarılı olacağına inancın kaybolmasına; kendisinin ise mutlaka başarılı olacağı konusunda güçlü bir kanaat oluşmasına neden olmaktır.
Psikolojik savaş en az cephedeki fiili savaş kadar önemlidir. Çünkü herhangi bir tarafın zayıf düşürüldüğü ve artık başarılı olması ihtimalinin kalmadığı kanaatinin oluşması, onun mücadelesine güvenin, buna bağlı olarak desteğin azalmasına, aynı zamanda sorgulanmasına neden olur. Bu durum, dış kamuoyu için söz konusu olduğu gibi iç kamuoyu yani kendisinin arkasında durmasını beklediği toplum açısından da önemlidir.
Psikolojik savaşta bazen doğru bilgiler sizin işinizi görebilir. Ama doğrular eğer işinize çok yaramıyorsa yalan uydurmak zorunda kalırsınız ki savaşlarda buna sıkça ihtiyaç duyulmaktadır. Siyonist işgal rejimi ise 2005 yılında Gazze’den zelil bir şekilde çıkarılmasını içine sindiremediği için bu bölgeye yönelik olarak açtığı tüm geniş kapsamlı savaşlarının psikolojik boyutunu hep yalan ve asılsız...