19-26 Nisan 1920’de İtalya’nın San Remo şehrinde düzenlenen sözde uluslararası konferans, Birinci Dünya Savaşı’nda mağlup olan ittifakın içinde yer alan Osmanlı’nın topraklarını paylaşma amaçlıydı.
Üzerinden 104 yıl geçen Son Remo Konferansı’ndan geriye kalan, ümmet coğrafyasının etnik kimliklere göre parçalanmasının yol açtığı zaaf ve bu zaaftan kaynaklanan acılar, sıkıntılar ve problemler olmuştur. Bugün İslam coğrafyasının kalbine saplanmış bir hançer durumdaki siyonist işgal rejiminin bunca Müslüman topluluğu hiçe sayarak Gazze’de büyük bir soykırım gerçekleştirme cüreti gösterebilmesinin sebebi de işte bu zaaftır. Yani ümmet kimliğimizi ve bütünlüğümüzü kaybedip küçük parçalara ayrılmış olmamızdan kaynaklanan zaaf.
San Remo Konferansı bir kurtlar sofrasıydı. Ancak biz konferansın ayrıntıları, bu konferansta konuşulan konular, alınan kararlar üzerinde durmayacağız. Çünkü bunlar hakkında ayrıntılı bilgiler verilmesi çok uzun bir dosya yazmayı gerektirir. O konferansta buluşan kurtların kurduğu desiselerle bugün karşımıza çıkan manzaranın genel bir...