Akif Beki Karar Gazetesi

Gazze yanarken saçlarını tarayanlar: Rusya'yla ABD

Putin, İsrail'e Hamas saldırısından sonra ilk kez dün konuştu. ABD'yi, Filistin Sorunu'nu tekeline almakla ve çözmekte başarısız olmakla suçluyor. Önceki gün Rus Dışişleri'nden de ABD'ye böyle bir...

12 Ekim 2023 | 1.207 okunma

Putin, İsrail'e Hamas saldırısından sonra ilk kez dün konuştu. ABD'yi, Filistin Sorunu'nu tekeline almakla ve çözmekte başarısız olmakla suçluyor.

Önceki gün Rus Dışişleri'nden de ABD'ye böyle bir çağrı gelmişti. Sen yüzüne gözüne bulaştırdın, çözmeye gücün de yok, Filistin'de çözüm masasına birlikte oturalım, çağrısı.

Mesaj açık. Putin, ABD'yi pazarlığa oturtmak istiyor. Ama kendi kurduğu masada. ABD'nin, arka bahçesi Ukrayna'da kurduğunda değil. Masayı Gazze'ye, ABD'nin İsrail kapısına taşıyor.

Hamas ve operasyon odasındaki ortaklarına sözünün geçeceğine güveniyor olmalı. Belli ki Putin, bunu artık gösterdiğini ve karşıdan da görüldüğünü düşünüyor.

Biden'ın cevabı ise şimdilik olumsuz. Aynı anda hem Ukrayna hem de İsrail'e gerekli silah ve askeri desteği vermeye muktedir olduklarını söylüyor. İki cephede de Rusya'yla bilek güreşini devam ettiriyor. ABD'nin buna güç yetireceğini, üstüne basa basa belirtiyor.

Amerikan Başkanı'nın açıklamasında, İsrail'in Demir Kubbe'sine özel vurgu da var. Demir Kubbe'yi de takviye edeceklerini haykırıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokratik siyaset alanı açılacak da kime? 11 Nisan 2025 | 338 Okunma Bu ekonomi bu hukuka dayanır mı? 10 Nisan 2025 | 486 Okunma Trump'ın şeytani övgülerinden sipsipullahlar ne anladı? 09 Nisan 2025 | 1.175 Okunma CHP'ye kayyum atatmadan rahat etmemek 08 Nisan 2025 | 606 Okunma Çalmasını bilmeyen fakirle zengin düşmanlığı 05 Nisan 2025 | 548 Okunma