Akif Beki Hürriyet Gazetesi

Trol cehenneminden kaçış teklifi

YENİ Şafak gazetesi bir kampanya başlattı, 'Başka Türkiye yok' lejandı altında farklı kesimleri diyaloğa çağırıyor. Bugün kampanyanın üçüncü günü. Tepkilere bakıyorum;...

21 Ekim 2015 | 2.069 okunma

YENİ Şafak gazetesi bir kampanya başlattı, 'Başka Türkiye yok' lejandı altında farklı kesimleri diyaloğa çağırıyor.

Bugün kampanyanın üçüncü günü.
Tepkilere bakıyorum; karşı mahallede bir küçümseme, burun kıvırma, dudak bükme hali var. Ciddi bir itimatsızlık seziliyor.
İktidar kavgasına tutuşmuş kıyasıya çekişen taraflar arasında, hiç değilse yüz yüze baktıracak bir centilmenlik anlaşması mümkün olamaz mı? Bunun gerçekleşebileceğine inanma isteğiyle güvenememe psikolojisi at başı gidiyor. Oysa Yeni Şafak’ın çağrısı zaten bölünmüş, parçalanmış bir toplumda güven bunalımını aşmaya dönük.

* * *

Cenazelerin de kutlamaların da birleştiremediği bir toplum haline geldiğimizi New York Times yazınca süper analiz, müthiş tahlil. Tam 12’den vurmuş oluyor.
Ama Yeni Şafak söylerse partallaşmış, kabak tadı vermiş berbat bir tekerleme. İsabetsiz, kof bir rol kapma manevrası sayılıyor.
Eleştiriler, ‘Başka Türkiye yok’ sloganını fazla naif ve çocuksu bulduklarından değil sadece.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Biri hem oylarımızla hem vergilerimizle alay ediyor 24 Eylül 2024 | 30 Okunma Bingöl'e Türkiye Güzeli bir doktor 21 Eylül 2024 | 2.423 Okunma Anayasa’yı bırakın da hayâlet sınıflara bakın 20 Eylül 2024 | 887 Okunma Cep telefonları düşmanın silahı mı? 19 Eylül 2024 | 638 Okunma Cübbeli’nin de güvencesi laiklik 18 Eylül 2024 | 1.240 Okunma