Dizi süreleri çok uzun. Kanallar arasındaki rekabet yüzünden oyuncu ücretleri dizilerin prodüksiyon kalitesini düşürecek ölçüde yüksek. Senaryo konusunda deniz bitti. star isimleri rakiplerine kaptırmak istemeyen kanallarda, senaryoya göre oyuncu yerine stara senaryo arama sevdası... Okuduğu senaryodan bunun tutup tutmayacağını kestiremeyen drama müdürleri... TV dünyasında dizi konusunda bir dizi yanlış daha var ve kanal yöneticileri bu durumun farkında. Üstelik bunları aralarında konuşmaya başladılar. Çünkü, bugün dizi ihracatından yılda 300 milyon dolar kazanan Türkiye, bu gidişle birkaç yıl sonra satacak kalitede iş çekemez hale gelecek.
Bu sezon sektörün büyük bir merakla beklediği eski adıyla ‘Fatih’, yeni adıyla ‘Mehmed’in çekimleri başladı. Birkaç ay içinde ekrana gelmesi beklenen diziyle ilgili bir TV yöneticisi, “Kanal D, yapımcıya 20 milyon TL avans verdi. O3 Medya da, bölüm başına 350 bin TL’ye anlaştığı Kenan İmirzalıoğlu’na 15 milyonu peşin ödedi” dedi.
Dizi için telaffuz edilen rakamlar gibi beklenti de yüksek. İmirzalıoğlu’nun Fatih’i canlandırdığı projenin hikayesi, 1451’den başlayacak. Çağ açıp, çağ kapatan padişahın 1453’teki İstanbul’u fethetmesi gelecek sezona kalacak ve dizi o zaman ‘Fatih’ olacak. Böylesine yüksek bütçeli ve beklentili bir iş, yayınlandığı akşamlar açık ara gün birincisi çıkarsa, sorun yok. Aksi takdirde yazık olacak onca para ve emeğe...
‘Kurtlar Vadisi Vatan’a Avrupa’da Fetö direnci
15 Temmuz darbe girişimini beyazperdeye taşıyan ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filmi, Türkiye’den sonra Avrupa’da vizyona girdi. Terör örgütü ele başı Fethullah Gülen’in sahtekârlığını ve hangi istihbarat örgütünün maşası olduğunu anlatan proje, Avrupa’daki FETÖ’cüleri ayaklandırdı.
Başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki FETÖ’cüler, yazılı ve sosyal medyada ‘Kurtlar Vadisi Vatan’a savaş açtı. FETÖ üyeleri, ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ın Avrupa’daki Türkleri bölecek, olaylar çıkmasına yol açacak bir propaganda filmi olduğu iddiasıyla karşı atağa geçti. Bazı yerel siyasetçileri de yanına alan FETÖ’cüler, filmi göstermemeleri için sinemacılara baskı yapmaya başladı