Cumhurbaşkanı başdanışmanı, Mehmet Uçum, "Yeni Anayasa'da Atatürk olmayacak, sadece devlet kurucusu olarak anılabilir" gibi bir laf ediyor, CHP'li bir milletvekili bu sözleri eleştirirken, "Yeni Anayasa'da Atatürk olacak" diye cevap veriyor!
Yahu, "Yeni Anayasa" demek yeni rejim demektir. Yeni Anayasa olursa, Atatürk'ün Anayasa'daki adını bir kenara bırakın; Atatürk'ün kurduğu devlet tarihe karışmış olur! Anlamak bu kadar zor mu?
MHP'li bir milletvekili ise cevap verecek ya; "Bunlar rastgele söylenmiş sözler" diyor! Yani adamlar balığa mı çıkmış?
Kaldı ki "Atatürk Anayasa'dan çıkacak" diyen Uçum, "Mehmet Ata" olan isminden "Ata"yı mahkeme kararıyla çıkarmış bir kişi. Kendisi de bir avukat zaten. Kendi isminden "Ata"yı çıkardı ya, şimdi Türk Anayasası'ndan da çıkarmak istiyor!
Daha önce Anayasa'dan Türklüğü çıkarma girişiminde bulunmuş olduklarına göre Atatürk'ü de çıkarmak istemeleri ve bunu ifade etmeleri kamuoyu oluşturmaya dönük bilinçli bir çıkıştır! AKP İstanbul İl Başkanı'nın "AKP sayesinde hepimiz Türk olmaktan kurtulduk" demesi bilinçli bir çıkıştır. Anlamak bu kadar zor mu?
Son olarak CHP'li Mehmet Bekâroğlu'nun "Ulusun adı olarak Türklük kavramı yerine 'Türkiyeli' diyelim" sözleri bilinçli bir tercihtir. Anlamak bu kadar zor mu?
AKP'nin atadığı bir Millî Eğitim Müdürü, 10. Yıl Marşı'nın okullarda söylenmesini yasakladı. TBMM Başkanı, vereceği iftar için mevcut davetiye örneğindeki Atatürk'ün sözünü kaldırdı. Daha önce de "Yeni Anayasa'da laiklik olmasın" demişti. Okullardan "Türk'üm Doğruyum"u, dağlardan, taşlardan "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünü, resmi binalardaki tabelalardan "T.C." ibarelerini herhalde "rastgele" kaldırmadılar! Bu adımların "rastgele" olduğunu iddia etmek olayın üstünü örtmeye çalışmak değilse biraz saflık olmuyor mu? Anlamak bu kadar zor mu?