Arslan Bulut Yeniçağ Gazetesi

Dünyanın geleceği Türklerin elinde!

Hani kimyacı bir dostum, karayollarındaki katliam gibi kazaların bir sebebinin de asfaltın standartlara uygun döşenmemesi olduğunu yazmıştı ya şimdi de "dünyanın geleceği" ile ilgili bir mektup gönderdi:  "Sevgili...

28 Temmuz 2017 | 1.596 okunma

Hani kimyacı bir dostum, karayollarındaki katliam gibi kazaların bir sebebinin de asfaltın standartlara uygun döşenmemesi olduğunu yazmıştı ya şimdi de "dünyanın geleceği" ile ilgili bir mektup gönderdi: 

"Sevgili Arslan Bulut bey, esenlikler dilerim.

Bugün, size geleceğin enerjisinden bahsedeceğim: Bor...

Yoğunluğu 2,84 gr/cm³, erime noktası 2300 C°, kaynama noktası 2550 C°; metal - ametal arası yarı iletken, ısıya mukavemet gösteren, bilinen 230 çeşidi olan  bir element.

Bor madenini ilk kullananlar Tibetliler… Sümer ve Hitit medeniyeti ise altın ve gümüş işçiliğinde, Mısırlılar mumya yapımında, Grekler temizlik malzemesi olarak, Araplar ilaç hazırlamakta kullanmışlar. Günümüzde bor, bilgisayardan uzay ve savaş teknolojisine kadar çok geniş bir kullanım alanına sahiptir ve dünyadaki borun yüzde 70-80 rezervi ülkemizdedir.

Türkiye'de bor, şu anda temizlik malzemeleri imalatında kullanılıyor. Daha ilginç olanı ise ülkemiz bu kadar geniş bor rezervlerine sahipken, ihraç ettiği boraks ve tinkal'den üretilen sodyum perboratı ithal etmektedir!

***

20. Yüzyıl'ın en dobra sözü, Winston Churchill'e attir; "Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir" demiştir. Winston Churchill'in bu sözü Ortadoğu'da akan kanın sebebini ortaya koyar

Fakat dünya petrol rezervlerinin 40 yıl, doğal gaz rezervlerinin 60 yıl ömrü kaldığı düşünülürse, 21. Yüzyılın ortalarında bunların yerini Bor madeninin alacağı kesindir.

Bor, Amerika'da uzay teknolojileri ve askeri sistemlerde kullanıldığı gibi; Kanada ve ABD'de yapılan laboratuar testlerinin sonuna yaklaşılmıştır ve petrole alternatif tek maden olduğu kesinleşmiştir.

Gizli yürütülen bazı devletlerin, bor madenini, nükleer enerji alanında ve sıvı yakıtların yerine kullanmakla ilgili çalışmalarda sona gelindiği dillendirilmektedir. Bor ile çalışan otomobil prototiplerinin üretim aşamasında olan GM şirketi lisans almıştır. Çok değil, 200 gram ağırlığında bir borla 50 MB elektrik üretmek mümkündür.  Nükleer santrallere ise milyar dolarlar harcanıyor yılda sadece 1200 mb kadar enerji üretilmektedir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.103 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.576 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.107 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 893 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 886 Okunma