Aydın Ünal Yeni Şafak Gazetesi

Ne haftaydı ama!

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac I-  Toplumsal görgünün ortadan kalkması hukukun yükünü arttır. Olması gerekenler ile olmakta olanlar arasındaki mesafe açıldıkça insanlar...

25 Ekim 2024 | 0 okunma

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

I- 

Toplumsal görgünün ortadan kalkması hukukun yükünü arttır. Olması gerekenler ile olmakta olanlar arasındaki mesafe açıldıkça insanlar sağduyusunu yitirir. Kör bir savunma ve kör bir saldırı ortamında toplumsal denge yara alır.

Ülkemiz dört bir tarafından kuşatılmış durumda. Kuzeyimizde savaş, güneyimizde savaş...  Bu fiziki kuşatılmışlığa “Bu kadarı da olmaz!” dedirten cinayet haberleri, hastane çeteleri, dolandırıcılık haberleri eşlik ediyor. Terör saldırıları kaldığı yerden devam etmek için start almış durumda. TUSAŞ saldırısında şehit olanlar içimizi yaktı. Evlilik yıldönümünde  eşinin gönderdiği çiçeği almak için giden başmühendis Zahide Güçlü’nün hayattan koparılışı, hikâyesi ile birlikte içimize oturdu.

II-

Her şey o kadar şedit bir şekilde ilerliyor ki gündelik hayatta ortaya çıkan aksaklıkları fark etmiyor; yeni hayat için gerekli olan yeni âdâbımuaşereti, daha doğrusu kadim âdâbımuaşereti güncelin diline tercüme etme bahsini önemsemiyoruz. Her konu bir çatışma ve aklar-karalar ayrımında ele alınıyor. Toplumsal bağışıklık çok önemlidir. Lakin medya eliyle ve medya diliyle herkes savcı herkes hâkim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne haftaydı ama! 25 Ekim 2024 | 57 Okunma İsrail hariç herkes konuştu 11 Ekim 2024 | 172 Okunma Yeni Şafak olmasaydı… 10 Ekim 2024 | 269 Okunma İsrail’le savaş, iç cephe, iktidar’a düşen 04 Ekim 2024 | 1.609 Okunma Suçu önleme ve ıslah için daha çok din eğitimi 27 Eylül 2024 | 3.540 Okunma