Aydın Ünal Yeni Şafak Gazetesi

Suçu önleme ve ıslah için daha çok din eğitimi

Gencecik bir kızımız, Polis Memuru Şeyda Yılmaz, bir suç makinesi tarafından şehit edildi. Başta ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Cinayetin bütün sorumluluğu en başından itibaren...

27 Eylül 2024 | 2.335 okunma

Gencecik bir kızımız, Polis Memuru Şeyda Yılmaz, bir suç makinesi tarafından şehit edildi. Başta ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun.

Cinayetin bütün sorumluluğu en başından itibaren yargıya kesildi. Çok sayıda suç kaydı olan birinin elini kolunu sallayarak dolaşmasından yargının mesul olduğu söylendi. Polislerin, katil zanlısını adliyeye götürürken uyguladığı ve 90’ları hatırlatan hukuk dışı muamelesi ile İçişleri Bakanı’nın hukuksuzluk yapan polislere soruşturma açıldığını iddia eden “alçaktır” yönündeki açıklaması sadece meslektaş dayanışması olarak değil, yargıya bir mesaj olarak da okundu.

Sadece bu vakada değil, benzeri birçok olayda “polisin yakaladığı, mahkemenin serbest bıraktığı”, “suçluların ön kapıdan girip arka kapıdan çıktıkları” yönündeki algı çok yaygın.

Gerçekten öyle mi? Suçluların aramızda dolaşması yargının kastı ya da ihmali mi? Hayır. Yüzyıllar içinde tekâmül eden yargı artık çok büyük oranda teknik iş yapıyor. Suç ile yazılı kanunu eşleştirip, eğer eşleşmezse emsal kararlara bakıp, orada da bulunmazsa vicdanıyla karar veriyor. O karar da istinaftan AİHM’ye kadar bir dizi mekanizma tarafından tekrar incelenebiliyor.

Yargı...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Suçu önleme ve ıslah için daha çok din eğitimi 27 Eylül 2024 | 2.421 Okunma Milli teknoloji: İmkânsız zaruret 23 Eylül 2024 | 1.457 Okunma CHP’nin sol bagajı 20 Eylül 2024 | 2.051 Okunma Narin vakasının öğrettikleri 16 Eylül 2024 | 591 Okunma Ya tahammül ya kavga 13 Eylül 2024 | 401 Okunma