Ayhan Demir Yeni Akit Gazetesi

Bosna’da bir garip seçim

Bosna Hersek, yeni yerel temsilcilerini belirlemek üzere, 6 Ekim’de sandık başına gidecek. Bu seçimler, ülkedeki siyasi partilerin yeni güç dengesini ortaya koyacak olması sebebiyle, oldukça önemli. Seçim yerel olsa...

02 Ekim 2024 | 0 okunma

Bosna Hersek, yeni yerel temsilcilerini belirlemek üzere, 6 Ekim’de sandık başına gidecek. Bu seçimler, ülkedeki siyasi partilerin yeni güç dengesini ortaya koyacak olması sebebiyle, oldukça önemli. Seçim yerel olsa da merkezi hükümetlerin performansı, halkın tercihini etkileyecektir. Hem iktidar, hem de muhalefet partileri, bunun fazlasıyla farkındalar. 

Ne var ki…

Ülke genelinde, sosyal medya haricinde, anlamlı bir seçim kampanyası yok. Toplumun temel sorunları ve bunların nasıl çözüleceği hakkında konuşan, çok az parti ve aday var. Meydanlarda, insanların eline bir takım kâğıtlar tutuşturuluyor. Fakat bunların birçoğu doğrudan çöp kutusuna gidiyor.

Halk arasında, seçime karşı, büyük bir ilgisizlik var. Bosnalıların birçoğu, seçimlerin neticesinde, önemli bir değişim olmayacağını düşünüyor. Birçok kişi, seçim tarihini bile bilmiyor. Zaten anket pastalarının en büyük dilimini, seçime katılmak veya hiçbir partiye oy vermek istemeyenler oluşturuyor.

Bu yerel...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bosna’da bir garip seçim 02 Ekim 2024 | 183 Okunma Kosova’da FETÖ propagandası 25 Eylül 2024 | 432 Okunma Narin bir mesele: Çocuklarımız… 18 Eylül 2024 | 166 Okunma Türkiye, neden Bosna’dan çıkarılıyor? 11 Eylül 2024 | 1.231 Okunma Türkiye, NATO’dan çıkarılıyor mu? 04 Eylül 2024 | 359 Okunma