Ayhan Demir Yeni Akit Gazetesi

Var mısın Yunanistan?

Yunan Hükümetleri ve medyası, sık sık gündeme getiriyor. Hatta nerdeyse tüm heyetler arası görüşmelerde, görüşme konusu ne olursa olsun, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması talebi...

12 Haziran 2024 | 1.430 okunma

Yunan Hükümetleri ve medyası, sık sık gündeme getiriyor. Hatta nerdeyse tüm heyetler arası görüşmelerde, görüşme konusu ne olursa olsun, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması talebi yenileniyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in son Ankara ziyaret öncesi, Kathimerini gazetesi bu geleneği bozmadı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri mülakatta, “din özgürlüğü” bağlamından yaklaşarak, “Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılmasına dair olumlu bir adım atma planınız var mı?” sorusu yöneltildi.

Cumhurbaşkanımızın cevabı, şimdilik, dursun. Biz devam edelim.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri, Avrupa Birliği’ne giriş vizesi alma veya en azından yeni fasılların açılmasına vesile olması umuduyla, genellikle, bu tür taleplere sıcak bakıyor. Tadilat çalışmalarının ardından Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılacağı yönündeki rivayetler de böyle yorumlandı.

Yeniden Kathimerini’nin sorusuna...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazıktır, günahtır! 23 Ekim 2024 | 85 Okunma Vay ahlaksızlar… 16 Ekim 2024 | 242 Okunma Yazıklar olsun! 09 Ekim 2024 | 164 Okunma Bosna’da bir garip seçim 02 Ekim 2024 | 186 Okunma Kosova’da FETÖ propagandası 25 Eylül 2024 | 441 Okunma