Aytunç Erkin Sözcü Gazetesi

Kömür İşletmeleri Yükselme Sınavı mahkemelik oldu

Tarih 16 Mart 2022. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nda (TKİ) müdür ve şube müdürlüğü kadroları için yapılan görevde yükselme mülakatı, objektif kriterlere uymadığı gerekçesiyle istinaf mahkemesi tarafından iptal edildi

13 Haziran 2024 | 1.521 okunma

Şimdi diyeceksiniz “Türkiye’nin gündemi bu mu?” Evet! Tam da Türkiye’yi anlatan bir dosyayı sizlerle paylaşacağım.

İptal edilen “görevde yükselme sınavı”ndan sonra ne yaşandı? Yeni sınav 29 Haziran 2022- 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında yeniden yapıldı. Atananlar atandı! Ancak... Sınava bir memur itiraz etti ve itiraz dilekçesini Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne sundu. 28 Mart 2024’te dosya Ankara 3. İdari Dava Dairesi’nde açıldı. Peki neden itiraz edildi ikinci sınava da?

İddialar şöyle: 

Sınava teorik sınavı kazananların kadro sayısının 5 katı aday çağrılacağı belirtildiği halde sınava bazı kadrolar için 3 katı kadar aday çağrıldı.

Sınav soru cevaplarına itiraz edilebileceği ilanda yer almasına rağmen sınav sorularının cevabı yayınlanmadığı için itiraz mekanizması işlemedi.

TKİ tarafından 13 konudan adayların sorumlu tutulacağı belirtildiği halde tüm adaylara aynı 5 konudan sorular soruldu. 8 konudan hiçbir soru sorulmadı.

Adayların verdiği cevaplar sınav heyeti üyesi S.F. tarafından kendi el yazısı ile cevap anahtarına işlendi ve sınav sonunda adaya imzalatıldı. (Sorulara yanlış cevap verdiği halde sehven veya bilerek S.F. tarafından doğru cevap işaretlenerek belli adaylara avantaj sağlanarak cevap anahtarı  imzalatıldı.)

Sınav heyeti üyelerinden S.D. aynı görevde yükselme sınavına daha önceden aday olarak katıldı. (3. İdari Dava Dairesi’nin iptal ettiği sınava aday olarak katılıyor. Daha sonra İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı olunca aynı sınavda heyet üyesi olarak görev alıyor.) Yani aday olduğu bir sınavda kazananları belirliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP içindeki yönetim eliti ve karşısındakiler 30 Ağustos 2024 | 1.843 Okunma ‘Ceza onanır’ diye bu fikri ortaya atanlar oldu biz de güldük geçtik, ne diyebilirim 28 Ağustos 2024 | 1.689 Okunma İstihbaratçı gözüyle istihbarat özelleşirse 09 Ağustos 2024 | 1.456 Okunma Milli Savunma Bakanı Güler bu iddialara ne diyor? 08 Ağustos 2024 | 1.413 Okunma Ankara’nın takip ettiği konu: İsrail-PKK iş birliği 06 Ağustos 2024 | 2.503 Okunma