Barış Terkoğlu Cumhuriyet Gazetesi

Fatih Terim belgeseline ibret olsun

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü (29.09.2022)''Fatih Terim belgeseline ibret olsun'' başlıklı yazısı.

29 Eylül 2022 | 1.604 okunma

Sokaklarda, bina duvarlarında hep onun reklamı var. Netflix’in Fatih Terim belgeselinden söz ediyorum. Kimi övüyor kimi yeriyor... Var olan her şey eleştiriyi hak eder. Fakat bir tanesini anlamıyorum. Hani Gökçekler’in kanalının: “Hakan Şükür ve Arif Erdem goller atmış, tarihi başarılar elde etmişler adları bile geçmiyor” diye belgeseli yerden yere vurmasını. Elbette bir belgeselde iyisi de kötüsü de olur. Adı üstünde belge bu. Ancak FETÖ ile suçlanan futbolcuların olmaması, bugünün Türkiyesi’nde anlaşılır değil mi? Yer alsalardı, aynı kanallar, muhtemelen “FETÖ’cü Netflix” diye söze başlamayacak mıydı?

SADIK ALBAYRAK’IN DOSTLARI 
Bu kadar söyleyip bırakıyordum ki arkadaşımın uyarısıyla bir başka belgeseli fark ettim. Hayır, Netflix’te yayımlanmamıştı. Bir kitap olarak, karton kapakla, sınırlı sayıda basılmış, numaralandırılmış, şanslı okurlara dağıtılmıştı.

“50. Yazarlık Yılında Dostlarının Kaleminden Sadık Albayrak” isimli kitaptan söz ediyorum. Boşuna aramayın, kitapevlerinde yok. Nedense Sadık Albayrak’ın oğlunun yönettiği Sabah gazetesi ya da A Haber televizyonu da kitabı hak ettiği gibi duyurmamış. Ancak sahaf gezmeyi sevenler ona ulaşabiliyor.

Kitabın künyesini açıyorum...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Balyoz kararındaki ‘İBB cuntası’ 14 Nisan 2025 | 757 Okunma Kritik belgeler dosyaya girdi: Adaylar merkezden 11 Nisan 2025 | 1.636 Okunma Ülkeyi seçime götürecek seçim 10 Nisan 2025 | 2.925 Okunma Çocukluğu çalınmış kadının davası 07 Nisan 2025 | 458 Okunma Hedefteki isim ilk kez konuştu 03 Nisan 2025 | 1.897 Okunma