Barış Terkoğlu Cumhuriyet Gazetesi

İmamoğlu davası ‘ahmak’tan ibaret değil

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü (15.12.2022)''İmamoğlu davası ‘ahmak’tan ibaret değil'' başlıklı yazısı.

15 Aralık 2022 | 6.172 okunma

Büyük çıkarlar küçük fikirlere sığdırılıyor. Biri elini sürmeyegörsün... Hocasıyla hâkimi el ele tutuşuyor.

Dün gazeteleri açtım, televizyonlara baktım. Bir yanda tarikat tartışması öbür yanda Ekrem İmamoğlu davası gündemdeydi. Tarikat meselesinde en çok duyduğum, “Kamu yurt yapsa, çocukları bunlara mahkûm etmese” idi. İmamoğlu yargılamasının ise bir yargı hikâyesi değil, İstanbul’un rantını ele geçirme savaşı olduğunun herkes farkındaydı. Aslında iki öykünün birbiriyle çok ilgisi var.

İBB YAPTI ENSAR KAPTI
Şöyle anlatayım...

İBB’nin, Başakşehir’de 15 yıl önce, öğrenciler için inşa ettiği, altı katlı bir yurdu var. İBB, kendi tabelasını asabilirdi. Ancak belediye 2008 yılında, yani AKP döneminde bu yurdu, işletecek kişilere kiralama kararı aldı. İsteyen dernek ve vakıflar için de bir şartname hazırladı.

Maksat, barınamayan öğrencilere yer bulmaktı ya... O nedenle istenen belgelere şu madde yazıldı: “Yurt hizmetlerinin öğrencilere bedelsiz verileceğine dair taahhütname.” Yani hayır için çalışan vakıflara, İBB, uygun fiyatla yurt binası sağlayarak, öğrencilere bedava barınma imkânı sunmuş olacaktı. Üstelik sözleşme de tam 49 yıllığına imzalanacaktı. Öğrencilere bedava hizmet sağlanmazsa, sözleşme feshedilecekti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Balyoz kararındaki ‘İBB cuntası’ 14 Nisan 2025 | 448 Okunma Kritik belgeler dosyaya girdi: Adaylar merkezden 11 Nisan 2025 | 1.631 Okunma Ülkeyi seçime götürecek seçim 10 Nisan 2025 | 2.915 Okunma Çocukluğu çalınmış kadının davası 07 Nisan 2025 | 458 Okunma Hedefteki isim ilk kez konuştu 03 Nisan 2025 | 1.896 Okunma