Bülent Orakoğlu Yeni Şafak Gazetesi

HAMAS bölgede mağlup edilemez!

İsrail üst düzey yetkililerinin yorumlarına yer veren New York Times gazetesi İsrail askerlerinin HAMAS’ın bölgede mağlup edilemeyeceğini savaşın boş yere uzadığını düşündüklerini ifade ederek...

10 Temmuz 2024 | 1.439 okunma

İsrail üst düzey yetkililerinin yorumlarına yer veren New York Times gazetesi İsrail askerlerinin HAMAS’ın bölgede mağlup edilemeyeceğini savaşın boş yere uzadığını düşündüklerini ifade ederek “Netanyahu’nun iktidarda kalmak için savaşı geciktirdiği ve dolayısıyla ’sonsuza kadar savaş’ stratejisinin bir parçası olarak savaşın sonuçlanmasını engellediğine yer verdi.

İsrail ordusu resmi bir açıklama yapmadan “üçüncü aşamanın” başlayacağını ima ederken askeri uzmanlar da saha verilerine göre, ordunun mühimmatı tükendiğinden farklı yöntemlerin benimsendiğini ve saldırılarda yeni bir aşamaya geçildiğini işaret ediyor. İsrail medyası, saldırıların üçüncü aşamasının Gazze Şeridi’nin yoğun bombalamadan, istihbarat bilgilerine dayalı “hedefli bombalamaya” geçiş anlamına geldiğini yazdı. Filistinli uzmanlar, İsrail’in “saldırılarının üçüncü aşaması” olarak değerlendirilen son dönemde, yeni stratejinin Gazze’de daha az saldırıyla daha çok Filistinli öldürmeyi hedeflediğini belirtiyor.


GENERALLER PES ETTİ: ORDUNUN ÜST DÜZEY YÖNETİMİ ABD DIŞ İŞLERİNİN SESİ NEW YORK TİMES’A ATEŞKES İSTEDİKLERİNE DAİR HABERLER YAPTIRIYOR!

Katil...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genç teğmenlerin korsan yemininde şok iddialar Harp Okulu dışında organizasyon mu var? 16 Eylül 2024 | 1.547 Okunma Milletin kuşandırdığı kılıçlar millete çevrilemez Değil darbe teşebbüsü hayaline bile izin verilemez 11 Eylül 2024 | 675 Okunma Korsan yemini ettiren Teğmen Eroğlu pişman değilim çıkışı ile kime meydan okuyor veya koruyor? 09 Eylül 2024 | 5.909 Okunma Tören sonrasında 90 genç teğmen 15 Temmuz’da kaldırılan darbeci yemini neden tekrar etti? 04 Eylül 2024 | 4.266 Okunma Ankara bastırdı; Ada’da gizli Siyonist işgal bozuldu, işgalciler panik halinde kaçmaya başladı! 28 Ağustos 2024 | 5.859 Okunma