Şair kardeşim Hayrettin Geçkin'in 6'ncı şiir kitabı... Adı; "yapı" sözcüğü, ayraç ve m harfinden oluşuyor, "Yapı'm"... Kitabın son bölümü ise ayraçsız "yapım" adını taşıyor. Bu adı ve bu ayraç'ı çok fazla anladığımı söyleyemem ama kitabı sevdim.
Kitabını "Arınma", "Leylek Hikâyesi", "Masallarda", "Çıkışsız Çemberler" ve "Yapım" adlı bölümlere ayırmış şair Hayrettin Geçkin. Kitap 104 sayfa ve "Kaos Çocuk Parkı" yayınlarınca yayımlanmış.
"İnsan 30 yıl yaşadığı kentten bir dostuna, kaleminden çıkan bir kitabı imzalayıp gönderebiliyorsa, dostluğa inanmak gerek. Bu bir tek Cazim Gürbüz ağabey olsa da... Şiir içtenliğiyle ağabey" yazıp imzalamış ve yeni mekânı Çanakkale'den kargoya vermiş sevgili Hayrettin.
"Dostluk, yaşam boyu en zor yakalanan ilişkidir" der Emre Kongar. Şiirsel alanda da böylesi sağlam, içten dostluk ilişkilerini yakalamak daha da zordur, bunu bu dünyayı bilenler bilirler. Hayrettin Geçkin dost kadri bilen, içten bir insandır ve iyi şairdir, şiiri ciddiye alan, sürekli kendini aşmaya çalışan bir sözcük ve imge emekçisidir.
Her kitaptaki her şiir beğenilmez ama iyi şiir kitaplarından mutlaka bir "en beğendiğiniz" olur... Benim de bu kitaptan en beğendiğim şiir "Dağların Terkisinde" adlı şiir oldu:
"görürseniz haber verin/belki de adıma yer açılmıştır/yoksul çocukların sözlüğünde//bir sözcüğü tek başıma geçemezdim de annem tutardı elimden//bir şiir kadar vardım yoktum/masallar konaklardı evimizde/tek başıma bir devi yenmeyi denediğim oldu/meğer babam varmış içinde//düşten gerçeğe adımlarım yetmezdi de/dağlar terkisine alırdı beni/fakat yine de harfler gelip geçerdi/sözcük sözcük birikirdi önümde//o gün bugündür sözcüklerin peşindeyim"