Cem Küçük Türkiye Gazetesi

Elektrik tamam, sıra doğalgaz ve benzinde

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ün bugünkü (02.01.2022)’’ Elektrik tamam, sıra doğalgaz ve benzinde‘’ başlıklı yazısı.

02 Şubat 2022 | 4.152 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki AK Parti bu ülkede son 20 senenin en makul sesi oldu. Olumlu gelen her eleştiriyi dikkate aldı ve bundan ders çıkardı. 

Hiçbir halk 20 sene bir partiyi boşuna iktidarda tutmaz. AK Parti milletin sesi oldu ve millet de onu mükâfatlandırdı. 

Geçen ağustos ayından beri hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon var. Yani yaklaşık 5 aydır. Tüm sıkıntılara rağmen AK Parti bu süreci iyi atlattı. Stratejik bir iki hata yapsa da başarılı bir yönetim gösterdi. 

Asgari ücreti iyi verdi. Memur maaşları iyiydi. Sadece emeklilere biraz daha zam verilebilirdi ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen sinyal temmuz ayında emeklilere iyileştirme olacağı yönünde. Sayın Erdoğan kimseyi mağdur etmez.

Elektrik zamları can yakıcıydı. 150 kilovatsaat üzerine yüzde 125 zam iyi olmamıştı. Nitekim eleştirileri dikkate aldı AK Parti ve hemen düzeltti. 150 kilovat üzeri zam 210 kilovatsaate çekildi. Gayet mantıklı hareket... 

Şimdi aynı şeyi doğalgaza yapmak lazım. Ya kademeli kullanmaya geçilmeli ya da fiyatta bir nebze de olsa indirime gidilmeli. Aile Bakanlığı’nın 450 TL ile 1150 TL arası doğalgaz desteği var. Mart ayında ödenecek. Ben hükûmetin yerinde olsam bu desteği hemen veririm. Zaten en soğuk aylar bu zamanlar. Bu ay içinde özellikle dar gelirliye verilecek destek yerini bulacaktır. 

Benzin ve motorinde son bir yılda yüzde yüz artış var. Dün geceden geçerli olmak üzere benzine 30, motorine 32 kuruş zam geldi. 400 TL’ye dolan bir araç deposu şimdi 800 TL’ye doluyor. Buna da bir çare bulunmalı. Ya zamlar geri alınmalı ya da bundan sonra zam yapılmamalı. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İBB’nin maaşa bağladığı gazeteciler konuşmalı! 09 Nisan 2025 | 2.743 Okunma Böyle faşizan bir zihniyet yok! 07 Nisan 2025 | 2.044 Okunma Sanatçılar kendilerini abartmasa iyi olur 04 Nisan 2025 | 3.421 Okunma 15 Temmuz sonrası kurulan sistemi anlamayınca  02 Nisan 2025 | 2.098 Okunma Bu açık tanıkların dedikleri ne olacak? 28 Mart 2025 | 4.077 Okunma