Cem Küçük Türkiye Gazetesi

Trump: Demokrasi için kurşun yedim

Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin etkileri devam ediyor. Açıklamalar da peş peşe geliyor. Trump en son “demokrasi için kurşun yedim” dedi. Binlerce kişinin toplandığı alanda destekçilerine...

22 Temmuz 2024 | 298 okunma

Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin etkileri devam ediyor. Açıklamalar da peş peşe geliyor. Trump en son “demokrasi için kurşun yedim” dedi.

Binlerce kişinin toplandığı alanda destekçilerine konuşan Trump, Demokratların kendisini “demokrasiye bir tehdit olarak tanımladığını” ardından da Beyaz Saray’ı geri almaya hazır olduğunu söyledi. 

Trump, Michigan’daki konuşmasında suikast girişiminden tam bir hafta sonra mitinge gelen binlerce insana teşekkür ederek, “Karşınızda yüce Tanrı’nın isteğiyle duruyorum” dedi.

ABD’deki seçim sadece orayı ilgilendirmiyor. Türkiye’yi ve dünyayı da yakından ilgilendiriyor. Orta Doğu, Ukrayna, Asya-Pasifik her yer yeni ABD Başkanı'nın politikasından etkilenecek. Özellikle Trump’ın seçilmesi birçok şeyi değiştirecek gibi duruyor. 

ABD Gizli Servisi daha çok tedbir alıyor. Herhangi bir tatsızlık yaşanmaması için mitinglerde sıkı ve geniş bir güvenlik var. 

Seçimlere çok zaman kalmadı. ABD’de olan bitenin etkilerini görmek lazım. 

ABD...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sezgin Baran Korkmaz’ın İlhan Cihaner hakkındaki 'FETÖ Borsası' iddiası  16 Eylül 2024 | 2.271 Okunma Askerî Casusluk Davası’nda mağdurlara kim yardımcı oldu? 13 Eylül 2024 | 898 Okunma Tuhaf fiyat artışları, Narin kızımız ve ahlak sorunu... 11 Eylül 2024 | 3.259 Okunma Demokrasiyi ve laik cumhuriyeti korumak herkesin işidir 09 Eylül 2024 | 1.203 Okunma AK Parti umarım teğmenler işini hafife almıyordur 06 Eylül 2024 | 3.267 Okunma