Deniz Zeyrek Sözcü Gazetesi

İki ihalede 10 makam aracı!

Geçen hafta Mersin-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’yla ilgili ihalede yüklenici firmanın (Rönesans İnşaat) sözleşme gereği idareye (Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı) verdiği araç gereçleri yazmıştım.

12 Haziran 2024 | 1.843 okunma

Sözleşmede, çok sayıda bilgisayar, tablet, yazıcı, fotokopi makinası, cilt makinası, büyük televizyon ekranı, ofis mobilyası, telsiz, telefonun yanı sıra 5 adedi 3.0 litreden yüksek motorlu ve “temsile uygun” olmak üzere 20 adet binek araç ile 4 adet personel servisinin ihale kapsamında Rönesans şirketi tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verilmesi öngörülmüştü.

Alınan bütün araç gereçlerin bakım, onarım, yakıt, yağ, köprü, otoyol, feribot ücretlerinin Rönesans tarafından karşılanacağının özellikle belirtildiği sözleşmede ayrıca Rönesans’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın personelini layıkıyla ağırlayacağı da vurgulanıyordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da geçen ay Almanya’ya yaptığı seyahati Rönesans’ın jetiyle yapmasını sözleşmedeki bu maddelere bağlamıştı.

★★★

Ben o yazıyı yazdıktan sonra bir belge daha geldi.

O da yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmış olan “Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı ile Elektronik Sistemlerin Temini İhalesi”nin sözleşmesiydi.

Aynı tarihlerde yapılmış bu ihaleyi bu defa Rönesans değil, Kalyon İnşaat almıştı.

Oturup sözleşme maddelerine tek tek baktım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüzde 76’nın izahı... 04 Eylül 2024 | 4.954 Okunma İnsan neden buna ihtiyaç duyar? 02 Eylül 2024 | 4.976 Okunma Avucunuzu yalarsınız... 30 Ağustos 2024 | 4.235 Okunma O zaman ücretleri artırın! 28 Ağustos 2024 | 4.559 Okunma Su da yanar! 09 Ağustos 2024 | 2.337 Okunma