Doğan Hızlan Hürriyet Gazetesi

Bir şairin birebir hayat/şiir belgesi

YAPI KREDİ YAYINLARI geçtiğimiz hafta yenilenen binalarında yayımladıkları 5 bininci kitap dolayısıyla bir kutlama toplantısı yaptı. 5 bininci kitap, “Nâzım’ın Cep Defterlerinde Kavga, Aşk ve...

25 Ocak 2018 | 83 okunma

YAPI KREDİ YAYINLARI geçtiğimiz hafta yenilenen binalarında yayımladıkları 5 bininci kitap dolayısıyla bir kutlama toplantısı yaptı.

5 bininci kitap, “Nâzım’ın Cep Defterlerinde Kavga, Aşk ve Şiir Notları - (1937-1942)”.

Açış konuşmalarını Ömer M. Koç ile Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen yaptı.

Ömer M. Koç, bankanın kültür alanında yaptıklarını, 5 bin kitabın önemli bir sayı olduğunu, yayınevini bu düzeye getiren yazarlara, çevirmenlere, sanatçılara, basımda ve okura ulaşmasında emek sahibi olanlara teşekkür etti.

Ömer M. Koç, Doğan Kardeş, Aile ve Hayat dergilerinden, zamanında büyük bir yenilik olan Tifdruk Matbaacılık’tan söz etti.

Bankanın kurucusu olan Kâzım Taşkent’i de bir kez daha saygıyla andı:

“Gösterdiği bu vizyonerlik, ileri görüşlülük ve liderlikten dolayı Kâzım Taşkent’in aziz hatırası önünde saygıyla eğilir ve kendisini rahmet, minnet ve şükranla yâd ederim.”

Tülay Güngen de konuşmasında Yapı Kredi’nin yayın, kültür, sanat, edebiyat dünyasındaki tarihini özetledi, hepimizin heyecanı ve gururu olduğunu belirttikten sonra, yayınların niteliği üzerine şu yorumda bulundu: “Türkiye’den ve dünyadan titizlikle seçilmiş yapıtları okurlarına sunmayı amaçlayan ve yayınevimizin geniş yelpazesine bakmadan, kitaplarından yararlanmadan, edebiyata, sanata, felsefeye, tarihe ilişkin herhangi bir araştırma yapmak mümkün değildir.”

Nâzım Hikmet kitabının arkasında yoğun bir emek var. Gördüğünüzde de bunu anlayacaksınız zaten.

Yıllar süren bu çalışmada kimlerin emeği var:

Redaksiyon: Yücel Demirel
Piraye Koleksiyonu Çalışma Grubu: Erden Akbulut, Yeşim Bilge, Handan Durgut, Mehmet Ulusel.
Transliterasyon: Banu İşlet, Cemile...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara günleri 21 Kasım 2024 | 133 Okunma Türkiye’de felsefe çalışmaları 19 Kasım 2024 | 151 Okunma İzahlı müzik 17 Kasım 2024 | 24 Okunma Doğan Aksan’dan ‘halk etimolojisi’ 15 Kasım 2024 | 62 Okunma İlter Türkmen’in anısına 14 Kasım 2024 | 31 Okunma