Doğan Hızlan Hürriyet Gazetesi

Yazarlar soruları yanıtladılar

İki ciltten oluşan ‘Yüz Yüze Konuşmalar’ gibi toplu çalışmalar; değişik türlerde yazanları, değişik edebi anlayışlara sahip kişileri bir arada okumamı, edebiyatımızın güncel...

04 Ağustos 2018 | 63 okunma

İki ciltten oluşan ‘Yüz Yüze Konuşmalar’ gibi toplu çalışmalar; değişik türlerde yazanları, değişik edebi anlayışlara sahip kişileri bir arada okumamı, edebiyatımızın güncel fotoğrafını çekmemi sağlıyor.

Yazarlarla yapılan konuşmaların edebiyat tarihi için önemini söylemeye gerek yok. Bu konuşmaları içeren çalışmalar, hiç kuşkusuz araştırmacılar için de kaynak özelliği taşır.

İki ciltten oluşun ‘Yüz Yüze Konuşmalar’da karşılıklı sayfalarda; solda cevaplayan, sağda ise soruyu soran yer alıyor.

Toplam 50 yazarla yapılan söyleşileri bu kitapta okuyacaksınız.

Ömer Arısoy kitabı şöyle tanıtıyor: “50 Türk edebiyatı ustasının, 50 uzman edebiyatçılarımıza verdiği mülakatlardan oluşan ‘Yüz Yüze Konuşmalar’ hem edebiyatımızın güncel fotoğrafını çekiyor hem de farklı kuşaklardan değerli edebiyatçı, yazar, şair ve edebiyat eleştirmenlerimizi buluşturuyor.”

2023’e kadar devam

Proje Koordinatörü / Telif Hakları Derneği Başkanı Cafer Vayni, kitabın proje amacını ‘Sunuş’ yazısının son paragrafında belirtiyor: “Telif Hakları Derneği olarak Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı olan 2023 yılına kadar her yıl bu projemizin bir benzerini gerçekleştirmek ve böylece fikri mülkiyet sistemimizi zenginleştirmek ve güçlendirmek; yaşayan değerlerimizin hayatta iken model olmalarını sağlamak yönündeki projelerimize devam etmek arzusundayız. Böylece Cemil Meriç’in ifadesiyle: ’Muhteşem bir mazimizi daha muhteşem bir geleceğe bağlayacak köprü olmak’ yönünde görevimizi yerine getirmiş olacağız.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara günleri 21 Kasım 2024 | 129 Okunma Türkiye’de felsefe çalışmaları 19 Kasım 2024 | 151 Okunma İzahlı müzik 17 Kasım 2024 | 24 Okunma Doğan Aksan’dan ‘halk etimolojisi’ 15 Kasım 2024 | 62 Okunma İlter Türkmen’in anısına 14 Kasım 2024 | 31 Okunma