Elif Çakır Karar Gazetesi

Yeni cezaevleri mi yapılacak?

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sicilleri onlarca suç kayıtlarıyla dolu kriminal kişilerin cezaevinde olmaları gerekirken halkın arasında serbestçe dolaşmalarının “infaz...

11 Ekim 2024 | 0 okunma

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sicilleri onlarca suç kayıtlarıyla dolu kriminal kişilerin cezaevinde olmaları gerekirken halkın arasında serbestçe dolaşmalarının “infaz yasasındaki boşluklardan” kaynaklandığını açıkladı.

Erdoğan yaptığı bu önemli tespitten sonra “Suçu önlemeden, suçla ve suçlularla mücadeleye, yargılamalardan infaz ve ıslah sistemimize nerede boşluk varsa mutlaka hal yoluna koyacaklarını, bu sorunların çözümü için bir dizi düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu” söyledi.

İtiraf etmeliyim ki Erdoğan her zaman ki gibi çok iyi konuştu, yine çok muhteşemdi. Milletinin sesine kulak verdiğini, vatandaşlarının sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatlarını güvenle sürdürmelerini sağlamak için yapılması gereken her şeyi yapacaklarını… En üst perdeden, en kararlı ses tonuyla, sorunu çözmek için neşterin “zaaf emniyet teşkilatındaysa emniyet teşkilatına”, “sorun adalet sistemindeyse adalet sistemine” vurulacağının ve “Allah’ın izniyle bu sorunun da çözüme kavuşturulacağının” garantisini verdi.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir önceki gün...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargıtay’da yeni dönem 16 Ekim 2024 | 1.078 Okunma Yeni cezaevleri mi yapılacak? 11 Ekim 2024 | 409 Okunma Sevgili devletimize çok basit, temel bir soru… 08 Ekim 2024 | 1.675 Okunma Gözaltına mı alındım, emniyete davet mi edildim? 01 Ekim 2024 | 3.640 Okunma Cezasızlık toplumu ve bugünkü hukuk anlayışı: Yok kanun, yap kanun! 27 Eylül 2024 | 327 Okunma