Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Aksa’nın esareti kalbimizde yaradır

Filistin ve Aksa gündeme geldiği her defasında, İslâm âleminin ve bilhassa Türkiye’de yaşayanların bu konuda yeterli bilgileri olmadığını ortaya çıkıyor. Maalesef, Filistin ve Aksa’nın;...

19 Mayıs 2015 | 53 okunma

Filistin ve Aksa gündeme geldiği her defasında, İslâm âleminin ve bilhassa Türkiye’de yaşayanların bu konuda yeterli bilgileri olmadığını ortaya çıkıyor. Maalesef, Filistin ve Aksa’nın; gözden ve gönülden ırak mağduriyeti devam ediyor.
Cuma akşamı Mi’rac Gecesiydi. Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın bu bakımdan da ayrı bir önemi vardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm), bu kutlu yolculuğunda Mescid-i Aksa’ya uğramış ve oradan Mi’raca yükselmiştir. Mescid-i Aksa, aynı zamanda Müslümanların Kâbe’den önceki ilk kıblesidir. Dolayısıyla Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak, orayı bilmek, görmek, ziyaret etmek; imkânı olan herkese tavsiye edilir.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, Mi’rac Gecesi vesilesiyle Kudüs’e gidip Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmiş. (14 Mayıs 2015) Haberdeki bilgi doğru ise Görmez hayatında ilk defa Mescid-i Aksa’ya gitmiş. Doğrusu bu bilgi beni çok şaşırttı. Tabiî ki mesele şahısların Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya gidip gitmemesi değil. Bu makamlara gelen kişilerin çok daha önce ve belki de birkaç defa Mescid-i Aksa’ya gitmiş olması arzu edilir. Tahmin ediyorum ki ilahiyatçıların ekserisi, çok defa Kâbe’ye gitmiştir. Bu tablo, Mescid-i Aksa’nın ihmal edildiğini akla getirmez mi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma