Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Cehaleti yenelim

Kitapla ilgili her faaliyeti tebrik edip ve desteklemek lâzım. Kitaplarla ne kadar içli dışlı olur, onlardan ne kadar istifade edebilirsek o kadar iyi. Büyük düşmanlarımızdan biri de cehalet olduğuna göre, kitap okumaktan...

17 Mart 2016 | 114 okunma

Kitapla ilgili her faaliyeti tebrik edip ve desteklemek lâzım. Kitaplarla ne kadar içli dışlı olur, onlardan ne kadar istifade edebilirsek o kadar iyi.
Büyük düşmanlarımızdan biri de cehalet olduğuna göre, kitap okumaktan başka çaremiz var mı?

Okumayı ve kitabı sevdirmenin bir vesilesi de kitap fuarlarıdır.

Türkiye’nin pek çok yerinde kitap fuarları açılıyor. İstanbul, en kalabalık ve bir anlamda kültürün de başşehri sayılması bakımından kitap fuarları açısından da zengin bir ilimiz. Her yıl düzenli olarak açılan büyük kitap fuarları var. “CNR Kitap Fuarı” da bunlardan biri. Bu yıl, 4-13 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul, Yeşilköy’de gerçekleşen fuar, yazarlarla okuyucuların buluşmasına ve tanışmasına da vesile oldu. Kitap fuarlarında aynı zamanda değişik kültür programları da düzenleniyor.

CNR Kitap Fuarı’nı ziyaret edip yayıncılarla sohbet etmek imkânı bulduk. Umumî kanaat, fuar alanlarının kiralarının yüksek olması noktasında düğümleniyor. “Yüksek ya da değil” konusu ayrıca tartışılabilir, ama işin içinde ‘kitap ve okuma’ var ise bu faaliyetlerin mutlak surette desteklenmesi lâzım. Kitap fuarlarını düzenleyen şirketler de elbette kâr elde etmeye çalışacaklar. Fakat bu meseleye kâr penceresinden değil de millet menfaati penceresinden bakmak lâzım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma