Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Dünya, borcunu ödesin!

Genel anlamıyla dünyanın başının musibetlerden ve belalardan kurtulmaması, elbette sebepsiz değildir. Güçlü olanın zayıf olanı ezmesi, neticede; “Ne doğrarsan tabağına, o gelir...

03 Mayıs 2015 | 93 okunma

Genel anlamıyla dünyanın başının musibetlerden ve belalardan kurtulmaması, elbette sebepsiz değildir.
Güçlü olanın zayıf olanı ezmesi, neticede; “Ne doğrarsan tabağına, o gelir kaşığına” atasözlerinin tahakkukunu netice veriyor.

Dünyanın bir bölümü fazla gıda tüketmek/yemek sebebiyle hasta olurken, Afrika kıtasındaki ülkeler başta olmak üzere bazı bölgelerde ekmek ve su yokluğu ölüm sebebi oluyor. Ekseriyetin bildiği ve zaman zaman da dile getirdiği bir gerçeği, Senegal’de bir uzman özetlemiş: “Avrupa, Afrika’ya borçludur.”

Senegal’deki Anta Diop Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Beye, kaçak yollarla Avrupa’ya geçişin önüne geçilmesinin ancak Afrika’nın ekonomik durumunun düzeltilmesiyle mümkün olacağını söyleyip şöyle konuşmuş: “Kaçak göç ve Akdeniz’de yaşanan faciaların önüne geçilmesi ancak Afrika ülkelerinde gerçekleştirilecek somut ekonomik programlar, temel altyapı hizmetlerinin sağlanması, tarım alanında kendi kendine yeter hale gelinmesi ve doğal kaynakların değerlendirilmesiyle mümkün.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma