Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Endişe duyalım, çare bulalım

Geniş dünya dairesindeki işler hepimizin dikkatini çekip bizi meşgul ederken, küçük dairelerdeki vazifelerimizi ihmal ediyoruz. Oysa, geniş dünya dairesinde işimiz az ya da yok hükmündeyken; küçük kalp dairemizde...

23 Haziran 2015 | 63 okunma

Geniş dünya dairesindeki işler hepimizin dikkatini çekip bizi meşgul ederken, küçük dairelerdeki vazifelerimizi ihmal ediyoruz.
Oysa, geniş dünya dairesinde işimiz az ya da yok hükmündeyken; küçük kalp dairemizde vazifemiz çok ve devamlıdır.

Vazifemizin az olduğu geniş dünya dairesine kapı açan ‘sanal âlem’ sadece bizi değil, en başta çocuklarımızı ve gençleri meşgul ediyor ve tuzaklara düşürüyor. Bu duruma hem veliler olarak bizler, hem de uzmanlar şahit.

Uluslararası Okul Psikolojisi Enstitüsü Türkiye Temsilcisi Doç. Dr. Tolga Arıcak, bu duruma dikkat çekip; internetin gün geçtikçe insan hayatında gerçek sosyal hayattan daha fazla yer edinmesinin endişe verici olduğunu söylemiş.

Evet, ‘sanal âlem’in ‘gerçek sosyal hayat’tan daha fazla yer aldığı bir aile hayatında, gerçekten huzur olabilir mi? Hakikaten endişe duyulacak bir durumla karşı karşıyayız. İnkâr ederek ya da yok sayarak bir yere varamayız. Problemi görüp, kabul etmeli ve ciddî çareler aramak durumundayız.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma