Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Evin içinden geçen sokak...

Yerinde kullanılması halinde çok iyi hizmetlere vesile olan internet nimeti, ekseriyetle kötülüklere alet edildiği için; çocukları, gençleri, aileleri ve bir bütün olarak cemiyeti tehdit eder hale geldi. Uzmanların...

05 Mayıs 2015 | 46 okunma

Yerinde kullanılması halinde çok iyi hizmetlere vesile olan internet nimeti, ekseriyetle kötülüklere alet edildiği için; çocukları, gençleri, aileleri ve bir bütün olarak cemiyeti tehdit eder hale geldi.
Uzmanların ortaya koyduğu tabloya bakılırsa, durum vahim...

Her geçen gün kötülükleri iyiliklerini gölgeleyen internet ile ilgili olarak yapılan bir değerlendirme gerçekten sarsıcı. Psikiyatrist Prof. Dr. Bengi Semerci, internetin, uyuşturucu satışı, terörü, çetesi her türlü riskiyle kontrol edilmesi gereken “evin içindeki açık bir alan” gibi olduğunu söylemiş. (AA, 4 Mayıs 2015)

Sosyal hayatla ilgili bazı problemlerin küçük yaşlarda başladığını, bu nedenle ailelerin ve okullarda çocuklarla ilgilenen herkesin daha dikkatli davranması gerektiğini söyleyen Semerci, “İnternetin küçük yaştaki çocuklarla tanıştırılmaması gerekir. Çocukların eğitimi için gerekiyorsa ailenin ya da büyüklerinin olduğu bir ortamda, herkesin ulaşabildiği bir yerde internet bağlantısı olmalı” demiş.

Semerci’nin şu ikâzı dikkat edilecekler listesinin başında bulunmalı: “İnternet, evin içine aldığımız açık bir sokaktır. Çocuk sokağa çıktığında ‘yabancılarla konuşma’, ‘birisi seni bilmediğin bir yere davet ederse gitme’ gibi tembihlerde bulunuruz. Aynı şey internet için de geçerli.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma