Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Güvenilmez olan sadece İsrail mi?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, İsrail’i memnun etmeyen açıklamalarından birine daha imza atmış. Obama, uluslararası toplumun, İsrail’in iki devletli çözüm konusunda ciddi olduğuna...

04 Haziran 2015 | 46 okunma

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, İsrail’i memnun etmeyen açıklamalarından birine daha imza atmış.
Obama, uluslararası toplumun, İsrail’in iki devletli çözüm konusunda ciddi olduğuna inanmadığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu konudaki tavrının “İsrail’in itibarını tehlikeye attığını” söylemiş.

Her güzel söz ve tesbit duyduğumuzda yaptığımız gibi, bu tesbit karşısında da “Bizi bu güzel sözler ihtiyarlattı” demek durumunda kalıyoruz. Obama’nın ifadesiyle, uluslararası toplum, sadece İsrail’in mi “iki devletli çözüm konusunda” ciddi olmadığını düşünüyor? Her fırsatta güzel sözler sarfeden ve sıra bu sözlerin icrasına geldiğinde sözlerini unutan umum idareciler de güven kaybetmiş durumda değiller mi? Sözgelimi, Amerika güven kaybedenler listesinin en başında geliyor. Bunca yıldır, sözleriyle İsrail’i eleştiren ve Filisitinlilere destek olan Amerika, sıra icaata geldiğinde niçin tersini yapar?

İsrail’in Kanal 2 televizyonuna konuşan Obama, “Netanyahu, genel seçimden önce yaptığı açıklamada, başbakanlığı müddetince iki devletli çözümün olmayacağını söyledi. Sanırım Netanyahu’nun söyledikleri neticede bir Filistin devletinin kurulması ihtimalini içeriyor ancak bunun için öne sürdüğü şartların yakın gelecekte yerine getirileceğini düşünmek gerçekçi değil. Uluslararası toplum, İsrail’in iki devletli çözüm konusunda ciddi olduğuna inanmıyor. Bu durum İsrail’in itibarını tamamen kaybetmesi tehlikesine yol açıyor” demiş. (AA, 3 Haziran 2015)

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma