Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

İhvan’a kim yanlış yaptırdı?

Tekrarlamaya dahi ihtiyaç duymadığımız bir gerçek var: Risale-i Nur’dan istifade eden ve etmeye çalışan herkes, ‘İttihad-ı İslam’ için gayret gösterir ve duacıdır. İslam aleminde meydana...

16 Şubat 2016 | 542 okunma

Tekrarlamaya dahi ihtiyaç duymadığımız bir gerçek var: Risale-i Nur’dan istifade eden ve etmeye çalışan herkes, ‘İttihad-ı İslam’ için gayret gösterir ve duacıdır.
İslam aleminde meydana gelen her türlü ‘fena’lığa karşı çıkar ve ‘müsbet hareket’i tavsiye eder. İslam aleminde faaliyet gösteren bazı cemaat, cemiyet ve sivil toplum kuruluşlarının ‘müsbet hareket’i temel almayan adımlarının da neticesiz kalacağına dikkat çeker.

Bu anlama gelen bir haber, geçen gün Yeni Asya’da (14 Şubat 2016) yer aldı. Haberde, Mısır’da Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın (İhvan) kurucusu Hasan el Benna’nın oğlu Seyfulislam el Benna’nın (Türkiyeli) eşi Berat el Benna’nın bir açıklaması yer almıştı. ‘Müslüman Kardeşler’in (İhvan) yönetime gelmesini bir senaryo gibi değerlendiren Benna, halka söz hakkı vermiş gibi görünerek İhvan’ın yönetime getirildiğini ve başarısız olmaları için çaba sarf edildiğini söylemiş. Benna “Böylece tüm dünyada insanlara ‘işte sizin sevdiğiniz sempati gösterdiğiniz İhvan bu’ demek istediler. Çok temenni ederdik ki, İhvan bu seçimlere girmesin. Bunun böyle olacağı önceden belliydi” değerlendirmesinde bulunmuş. ([Görebildiğimiz kadarıyla internet sitesinde yer almayan haber] Yeni Şafak, 13 Şubat 2016)

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma